Arbeiderne nektes nyttårsferie fordi Putins øyensten er kraftig på etterskudd


SOTSJI (Dagbladet): Opprinnelig skulle Fisht Stadium stått ferdig i august, slik at forberedelsene til den planlagt storslåtte åpningsseremonien for Sotsji 2014 kunne komme godt i gang.

Slik gikk det ikke.

For mens hovedarenaens naboer, de imponerende «Iceberg Skating Palace», «Adler Arena Skating Center», «Bolsjoi Ice Dome», «Shayba Ice Skating Arena» og «Ice Cube Curling Center» alle nærmer seg ferdigstillelse, er selve øyestenen nå fire måneder forsinket.

Før helgen besøkte president Vladimir Putin anlegget, og beskjeden fra ham er klar: Nå skal det jobbes.

- Vi må snakke mer og i detalj om dette, for det er utstyr som skal installeres og forberedelser som må gjøres, sa Putin i et møte med de ansvarlige for byggingen, før han kort og godt avlyste juleferien til både dem og de arbeidende.

- Festsesongen er på vei, både nyttårsaften og jula. Jeg vil bare si det, selv om det er åpenbart: For dere starter nyttårsaften dagen etter den siste dagen i Paralympics. Dere møter det nye året 18. mars, dere og alle som jobber på de olympiske anleggene, fastslo presidenten.

Omstridt arbeid

Det er under 70 dager til lekene settes i gang, og hele regionen preges av intenst og enormt omfattende arbeid. Mens Fisht Stadium kanskje er det mest iøynefallende «arbeid pågår»-skiltet, er det utallige arbeidere i sving med alt fra plenlegging til oppussing av fasader.

Anleggsarbeidene kan høres bokstavelig talt 24 timer i døgnet fra utsiden av OL-områdene. President Putin har flere ganger bedyret at man vil rekke å bli ferdig til lekestart, og mye tyder på at han får rett.

Samtidig har det kommet gjentatte beskyldninger om brudd på rettighetene til fremmedarbeiderne som i stor grad bidrar til arbeidet, for ikke å nevne anklager om korrupsjon og underslag av midler i et for lengst sprengt budsjett.

- Unikt

Det er sjef for statskanal Channel One, Konstantin Ernst, som får æren for tankene bak utformingen av selve Fisht Stadium, som er planlagt brukt til flere store arrangement også i tiden etter OL.

Ernst står også for planleggingen av selve åpnings- og avslutningsseremoniene, og skryter hemningsløst av den uferdige arenaen.

- Dette er et unikt stadion nesten uten sidestykke i Europa, sier Ernst til Moscow Times.

- Dette er ikke lenger et stadion, men en arena som kan brukes til sirkusforestillinger i stor skala, som Cirque du Soleil og formel 1-show, sier TV-bossen.

Russland skal spille sine fotballandskamper på Fisht etter OL, og det vil også bli brukt under VM i 2018. Dato for ferdigstillelse er foreløpig ukjent.

Tuesday, December 3rd, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments