Andros Townsend stupte over reklameskiltet og fikk behandling i fem minutter

(Dagbladet): Tottenham-Hull 1-0 (0-0).

Andros Townsends uvanlige skade på slutten av kampen ble den store snakkisen da Tottenham sleit seg til 1-0-seier over Steve Bruces Hull i kveld.

Stjerneskuddet Townsend jaktet en ball ned mot dødlinja, da han fikk litt for stor fart og stupte over reklameskiltet på White Hart Lane.

Landslagsspilleren tok en skikkelig kollbøtte og datt tilsynelatende et godt stykke ned bak skiltet. På veien traff knottene hans hodet på en fotograf, som måtte få bandasjert hodet.

Lenge ute

Townsend ble liggende bak skiltet i rundt fem minutter mens han fikk behandling. Spillet fortsatte, og siden Tottenham hadde brukt opp alle tre byttene, fikk han sjansen til å krangle seg inn igjen.

Og til enorm jubel fra hjemmefansen kom Townsend inn på banen med en bandasjert hånd.

Noen minutter seinere sikret Spurs seieren, som tar laget opp til fjerdeplass på tabellen. Det var også londonerne som begynte best i kveld.

Paulinho-sjanse

Den første sjansen kom da Lewis Holtby løftet et hardt innoverskrudd innlegg inn i boksen etter snaut 13 minutter.

Ballen falt ned på foten til Paulinho, men volleyen fra brassen gikk en halvmeter over målet til Steve Harper i Hull-buret. Stort nærmere er det ikke mulig å komme.

Hull viste nemlig ved flere anledninger at ikke Premier League er en liga der topplagene får alt gratis. De blå – for anledningen – så flere ganger farlige ut på White Hart Lane.

Både George Boyd og Tom Huddlestone, sistnevnte mot gamle lagkamerater, hadde gode skuddforsøk, men var ikke presise nok til å sende bortelaget i front.

Hull stilte svært defensivt, blant annet med tre midtstoppere, og planen til Steve Bruce fungerte godt. Spurs leit med å komme forbi den blå muren som stort sett lå 20 meter fra eget mål.

Både Holtby, Andros Townsend og Paulinho var nær ved å skape det helt store, men klarte ikke det før pause.

Tre bytter

Tottenham beholdt overtaket etter hvilen, men sleit med å skape det helt store i starten. Roberto Soldado var farlig frampå etter 55 minutter, men Harper var fint nede og slo det noe løse skuddet til side.

Andre Villas-Boas forsøkte å endre på laget for å skape det nødvendige overtaket. Moussa Dembele kom på for Sandro i pausen, og etter en times spill, erstattet Christian Eriksen Holtby.

Med rundt 20 minutter igjen på klokka kom Jermain Defoe inn for Aaron Lennon. Men Hull la seg bare lavere og lavere, og holdt unna.

Men bare inntil det var spilt 80 minutter.

Straffemål

Da forsøkte nemlig Jan Vertonghen et innlegg fra venstre. Ballen gikk i handa på Hull-back Ahmed Elmohamady, og dommer Michael Oliver pekte umiddelbart på straffemerket.

Fra ellevemeteren var Roberto Soldado som vanlig helt sikker, og spanjolen ble dermed matchvinner for Villas-Boas’ lag.

Til tross for at Townsend var ute i rundt fem minutters spill og Hull yppet seg mot slutten, endte matchen 1-0. Tottenham er med andre ord fortsatt med i toppen.