Anand fikk salen til å le da han ble spurt om Kasparov


(Dagbladet): Det ble en del oppstyr rundt sjakklegenden Garry Kasparovs ankomst til VM-byen Chennai i går.

Kasparov nevnte i en spalte han skrev i Business Insider for en uke siden at han skulle være innom byen under tredje og fjerde parti før han reiste videre.

Likevel har det blitt spekulert i at han er der for å hjelpe Magnus Carlsen, som han fungerte som trener for i 2009.

Etter at også dagens parti endte med remis, som de to første i helga, fikk både Carlsen og den indiske verdensmesteren Vishy Anand spørsmål om Kasparovs tilstedeværelse.

- Jeg har ikke sett ham her ennå. Det er fint at en av spillets legender er her for å se kampen, det gir det en ekstra dimensjon, på en måte, svarte Carlsen.

Elvis-vits

Anand ble deretter stilt det samme spørsmålet, eller helt spesifikt: «Blir du skremt av at Kasparov er i bygningen?»

- Er han blitt som Elvis, nå? spurte Anand og høstet latter fra hele presserommet.

Spøken hans henspiller på uttrykket «Elvis has left the building», som gjerne ble sagt etter konsertene til Elvis Presley for å bli kvitt fans som ventet i bygningen i håp om å få et møte med rockelegenden. Seinere har det blitt en frase som går igjen i popkulturen.

Anand har imidlertid ingen problemer med at Kasparov hilser innom VM-byen et par-tre dager.

- Det er fint at han er her, sa inderen.

- Fortjener respekt

Kasparov driver for tida valgkamp foran presidentvalget i Fide, der han stiller som motkandidat til Kirsan Ilzjumzjinov.

Carlsen ble også spurt om hva han synes om at Kasparov ikke ble tatt imot av det internasjonale sjakkforbundet Fide, og ble nektet adgang til pressesenteret i går.

- Jeg vil ikke begi meg inn på politikk, men jeg synes han fortjener å behandles med respekt uavhengig av om han stiller som motkandidat til Kirsan (Ilzjumzjinov), sier Carlsen.

På det tidspunktet brøt Fides pressetalskvinne Anastasija Karlovitsj, som leder pressekonferansene etter partiene, inn og presiserte:

- Ikke glem at det var fridag i går. Pressesenteret var ikke åpent.

- Så ham ikke

Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel er blant de som har ment at bare nærværet til Carlsens gamle trener kan være ubehagelig for Anand.

Men den regjerende verdensmesteren virket meget uberørt og avslappet da han i dag ble spurt om hvorvidt tilstedeværelsen til Kasparov påvirket ham:

- Jeg så ham ingen steder, så…

Tuesday, November 12th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments