- Aldri hørt om en så brutal måte å bli utsatt for innbrudd på


(Dagbladet): Studentsamskipnaden i Oslo (SIO) bekrefter at de bare i Nina Hovland Moronskis (32) blokk har hatt to innbrudd med to ukers mellomrom.

- Vi kan bekrefte at det er meldt om to innbrudd i Enerhaugen studenthus. Det kan være snakk om flere, men det er ikke bekreftet, sier direktøren i SIO bolig, Trond Bakke, til Dagbladet.

Det var midt på lyse dagen, at Moronski hørte at noen holdt på å bryte seg inn i leiligheten hennes på Tøyen i Oslo. I full panikk løp hun ut på balkongen, klatret over og kastet seg over på naboens balkong. Fra utsiden hørte hun tyvene forsyne seg.

- Aldri hørt om så brutalt innbrudd

 Bakke er sjokkert over måten innbruddstyvene tok seg inn i Moronski leilighet på.

- Dette har gjort veldig inntrykk. I alle mine år i SIO, har jeg aldri hørt om at noen på en så brutal måte blir utsatt for innbrudd i sitt eget hjem. Så brutalt at hun ble så redd at hun valgte å klatre over – i fjerde etasje.

- Det tar vi på største alvor, sier Bakke.

Han forteller at studentsamskipnaden i alt huser rundt 10 000 studenter. 1300 av leilighetene er bygget og tilrettelagt for studenter med barn.

- Det er selvfølgelig ekstra spesielt når det er barn og foreldre i en blokk når slike innbrudd skjer, sier han.

Innfører vaktsystem

Selv har Nina Hovland Moronski brukt uka etter innbruddet på å varsle naboene. Nå får hun hjelp av SIO, som allerede i natt innførte nye rutiner.

- Vi skal fra i natt ha vakter i oppgangen, slik at det kan sjekkes at alle som kommer inn faktisk tilhører bygget. Vi har vært på befaring for å se hvordan vi kan sikre blokka bedre. Vi skal blant annet lyssette området rundt, fordi det er ganske mørkt i området.

De jobber også med elektroniske nøkkelløsninger.

- Vi skal innføre nøkkelkort med magnetstripe, og vi får nå Securitas-vakter til å gå hyppigere runder i området. Vi har også en plan om å skifte ut alle låsene i bygget med elektroniske låser, men det er klart at det vil ta litt lenger tid, sier Bakke.

Wednesday, November 13th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments