- 13-åringen har distanse til det som har skjedd


STORD (Dagbladet): Barnevernleder Trine Hjertholm på Stord sier til Dagbladet at det var en representant fra kommunen som hadde fosterbarnet, som var tilstede da gutten ble drept torsdag ettermiddag.

- Gutten har vært i halvannen times avhør med politiet i Haugesund i dag. Han har erkjent det som har skjedd, men han har ikke gitt noen forklaring på hvorfor det skjedde. Jeg opplever at han har en distanse til det, sier forsvarsadvokat Kjell Steinsbø.

Psykiatrisk utredning

Gutten er nå under psykiatrisk utredning i ti dager.

Lensmann Bernt Norvalls sier at psykiaterne vil komme til en konklusjon som vil avgjøre om 13-åringen vil bli behandlet under tvang eller om han skal ha en annen form for behandling.

- Vi setter ikke 13-åringer i fengsel her i landet, men det er slik at det kan bli aktuelt å beskytte gutten mot seg selv eller at samfunnet skal beskyttes for ham. Det vil være barnevernet og helsevesenet som må ta seg av dette, sier lensmann Bernt Norvalls til Dagbladet.

Fosterbarn

- Offeret er et fosterbarn. Gjerningsmannen er sønn av 45-åringen som ble skadet og fraktet til Haukeland universitetssykehus.
Politiet har ingen historikk eller kjennskap til denne adressen fra tidligere, sier lensmann Bernt Norvalls.

Stord-samfunnet ble hardt rammet da det ble kjent at det hadde skjedd et drap i Valvatna ved Sagvåg torsdag ettermiddag.

Tidligere i dag kom sjokkmeldingen på en pressekonferanse ved lensmannskontoret.

En 13 år gammel gutt er mistenkt for å ha tatt livet av en tre år gammel gutt. De har familiære relasjoner, som lensmann Bernt Norvalls har forklart.

Den mistenkte 13-åringen er elev ved Nysæter ungdomsskole i Sagvåg.

Åpen kirke

Kriseteamet i Stord kommune samlet seg klokka 12.00 i dag for å planlegge tiltak overfor ungdommen i Sagvåg.

- Vi har to typer tiltak som må gjennomføres. Det ene er å ivareta den nærmeste familien, de som er direkte rammet av den tragiske hendelsen. Det andre er rettet mot befolkningen. Vi åpner Nysæter kirke i kveld og lar den være åpen fra klokka 1800 til 2200 hver kveld gjennom helga, sier leder for kriseteamet, kommunalsjef Knut Gram.

Kommunen stiller med lege, psykolog, annet helsepersonale og representanter fra Nysæter ungdomsskole. De vil være tilstede i kirken. Mandag morgen kommer elevene tilbake fra høstferie. Skolepersonalet samlet seg på skolen i ettermiddag for å forberede mottakelsen av ungdommene.

Rektor Trude Aamot sier at alle tenker mye på familien som er rammet. Deretter kommer alle skolevennene til gutten som er mistenkt for å ha begått drapet.

- Møteplass

- Ungdommene må ha en møteplass der de kan snakke sammen og gjennom det som har skjedd. De er flinke til det. Deretter vet vi at den største møteplassen for ungdom i dag er på nettet. Det må vi også forberede dem på, sier ordfører Liv Kari Eskeland.

- Barn reagerer veldig forskjellig på dramatiske hendelser. Det er viktig for oss å være trygge voksne sammen med barna og ungdommene. Noen kan være i krise, andre i sjokk, sier kommunalsjef Mariann Jacobsen Hilt.

Friday, October 11th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments