Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Hvordan kjøre en Standard Vehicle

Lære å kjøre en standard bil tar mer praksis enn en bil med automatgir. En standard overføring tar driveren for å beherske bruk av en clutch og en girstangen. En sjåfør som ikke klarer å få praksis kan true andre bilister. Han bør ha en forståelse for hvordan du skal kjøre en standard bil og få noen off-road praksis før du får bak rattet på offentlig vei. Du trenger
Standard kjøretøy
Vis flere instruksjoner
en

kjent med tre gulv pedalene. Du bruker høyre side gasspedalen for å øke hastigheten på kjøretøyet. Bruk bremsepedalen (i midten) for å redusere bilens hastighet eller stoppe. Du kan finne clutch til venstre. Clutchen er en pedal som er bare på standard kjøretøy. Du bruke kløtsjen når du skifter tannhjul med girstangen.
2

Trykk på clutchen så langt ned som det går og bruke bremsepedalen. Slipp nødbremsen hvis den er på. Flytt girstangen til nøytral. De fleste pinne skift har tall for forover og en "R" for revers. Du kan bestemme at girstangen er i nøytral ved å vrikke det. Pinnen vil vrikke fram og tilbake når du flytter den. Vri om nøkkelen for å starte bilen mens du fremdeles trykke på clutch og brems.
3

Sett bilen i første gear hvis du går fremover, eller bakover hvis du trenger å sikkerhetskopiere kjøretøy. Med foten fortsatt holder nede clutch, tar foten fra bremsepedalen og flytt den til gasspedalen. Press forsiktig på gasspedalen mens sakte slippe clutchen på samme tid. Bilen vil begynne å bevege seg.
4

Trykk ned clutchen og flytte girstangen til andre utstyr som du fortsetter å akselerere. Slipp alltid gasspedalen før skifte til et høyere gir. Deretter bruker du den samme prosessen med å trykke på gasspedalen og slippe clutchen på samme tid. Den generelle tommelfingerregel er å skifte gir på ca 3000 omdreininger per minutt. Men du trenger å øve på et bestemt kjøretøy for å finne den beste hastigheten som å skifte gir for at kjøretøyet. Gjenta den samme prosessen for å skifte gir når du akselererer.
5

Bruk bremsen for å bremse ned bilen. Som bilen bremser ned, vil motoren høres ut som det er å miste makt. Det vil begynne å frese hvis du venter for lenge med å gire ned. Trykk clutchen ned igjen for å skifte til et lavere gir. Deretter slipper clutchen sakte på samme måte som når du skifter til høyere gir. Men du trenger ikke å trykke på gasspedalen hvis du har tenkt på å redusere hastigheten. Gjenta den samme prosessen til du kommer til første gear igjen.
6

Hold nede på clutch og brems når du er klar til å parkere bilen. Hold girstangen i første gir når du stopper bilen og slå av motoren. Ikke la stick shift i nøytral. Bilen kan rulle hvis du lar den stå i nøytral. Sett på parkeringsbremsen før du går ut av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148469.html

Previous:
Next:

driving tips