Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan biler med AWD Håndtak i Black Ice?

Navigering bilen på glatt føre kan vise seg å være en farlig oppgave. Dette gjelder særlig biler med drive-tog som er dårlig utstyrt til å opprettholde trekkraft på is. Tradisjonelle all-wheel drive systemene er designet for kraften og enkel akselerasjon. Men gjør de ikke alltid utmerker seg på svart is. AWD Basics

motsetning grunnleggende foran og bakhjulsdrift systemer, firehjulsdrift (AWD) er utformet for å drive bilen med begge settene med hjul. Kraften opprettet i motoren omdannes til fremover energi, som er uavhengig kanaliseres inn alle fire hjul. Med AWD, påvirker hva ett hjul vil påvirke resten. Når en dekk sklir og mister trekkraft, vil de tre andre følge etter.
AWD Resultater

tradisjonelle all-wheel drive biler gir utmerket traction control på ulendt terreng. AWD-systemet er designet for å levere mer dreiemoment til hjulene. Dette gjør at bilen makt over forskjellige typer av robuste drivende overflater. Imidlertid er grunnleggende AWD ikke like godt rustet til å håndtere svart is som det er ulendt terreng.
Black Ice

Svart is, også kjent som klart is eller blende is, skjer når temperaturen i veidekket synker under frysepunktet (32 grader Fahrenheit) og den omgivende luft er over frysetemperatur. Dette fører vann til umiddelbart å fryse på fortauet og skape en tilsynelatende usynlig lag med is som i stor grad kan påvirke trekkraft. Dette laget av is kan dannes fra sludd, regn eller smeltet snø. Svart is er spesielt forrædersk for sjåfører som det er ofte nesten umulig å få øye på mens du kjører.
AWD på Black Ice

firehjulsdrift kjøretøyer vise seg mer effektivt enn foran eller bakhjulsdrevne biler på svart is. Den ekstra kraften leveres til dekkene fremmer enklere akselerasjon. Imidlertid er firehjulsdrift ikke veldig nyttig når det gjelder generelle bremsekraft på svart is. Når bremsene i en all-wheel drive kjøretøy på glatt veibane, er ingen makt kommer til noen av hjulene. Dette ligner på en grunnleggende front-eller bakhjulsdrift system. Det gjør bilen mer utsatt for glidning da den ikke lenger er i stand til å gripe isete underlag.
Solution

alltid utvise ekstrem forsiktighet når du kjører på svart is. Hvis du plutselig begynner å skli, ta foten av akseleratoren. Fortsetter å drive bilen vil bare forverre tap av kontroll. Hvis du trenger å komme til en stopp på svart is, gjentatte ganger trykke dine bremser. Å banke dem forsiktig vil hjelpe deg å opprettholde bedre kontroll av kjøretøyet. Slamming på bremsene vil føre til et fullstendig tap av veigrep som kan føre til en spin-out.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145484.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning