Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hvordan kjøre en seks-trinns manuell girkasse

Selv sekstrinns girkasser pleide å være en relativt sjelden ting, de siste årene har de blitt mer vanlig, og blir sett på som ofte på Volkswagens som de er på høyere-end biler som Porsche og BMWs. En sekstrinns er egentlig ikke så forskjellig fra en femtrinns eller en fire-trinns girkasse, med unntak av å ha ekstra gir. Dette gjør girutvekslingene å bli plassert sammen for bedre akselerasjon samtidig som det gir nok giring for behagelig og effektiv landeveiskjøring. Instruksjoner
en

Gjør deg kjent med kontrollene av kjøretøy ved første sitter i førersetet. De tre fot kontroller er clutchpedalen (til venstre), på bremsepedalen (i midten) og gasspedalen (til høyre). De andre kontrollene er girspaken - som kontrollerer utstyret du er i - og rattet - som kontrollerer bilens styring
2

Trå inn clutchen hele veien til gulvet.. Vri om nøkkelen i tenningen for å starte bilen. Sett girspaken i første gir, som på en seks-trinns manuell vil alltid være til venstre og opp. Andre gir er rett ned fra starten, er tredje opp og over til høyre litt, fjerde er rett ned fra tredje, er femte opp og over til høyre litt og sjette er rett ned fra femte. Plasseringen av omvendt varierer avhengig av modell, men vil være enten til høyre eller venstre forbi forover og opp eller ned.
3

slipper clutchen til du føler det engasjere og kjøretøyet beveger seg litt fremover. Påfør en liten mengde gass for å holde motoren fra drøye og for å flytte kjøretøyet. Mens jevnt og langsomt å trykke på gasspedalen, samtidig slipper clutchen. Ikke slipp clutchen brått, men også ikke ri den, dvs. holde det engasjert en del av veien mens akselererende.
4

Shift til andre gir ved 3000 RPM. Løft av gasspedalen, trykk inn clutchen og flytte spaken rett ned til andre. Slipper clutchen når spaken står i andre gir posisjon og deretter fortsette å akselerere jevnt. Mange moderne biler har motorer som rev ganske høye og kan flyttes på 6000 eller 7000 RPM. Dette bør gjøres først etter at du har blitt kjent med å kjøre en manuell girkasse.
5

Fortsett skiftende i den neste høyeste giret som hastigheten klatrer. På en bil med en seks-trinns girkasse, vil sjette gir kun brukes på motorvei hastigheter og er generelt ansett som et overdrive gear. I motsetning til en femtrinns girkasse, en sekstrinns girkasse må flyttes oftere siden girutvekslingene er tettere sammen.
6

Gir ned fra utstyr til utstyr som bilens hastighet reduseres. Trå inn clutchen, før spaken til den nest laveste giret så jevnt slipper clutchen. Glattheten er en av de viktigste aspektene ved å kjøre en manual som vil gjøre dette til en mer tilfredsstillende opplevelse.
7

Stopp bilen ved å trykke på bremsen og samtidig trykke inn clutchen slik at kjøretøyet ikke stall når det kommer til en stopp. Flytt girspaken i nøytral når bilen går på tomgang og et stoppskilt eller et lys. Omvendt styres på samme måte som de gir forover på en seks-speed, men det er en mye kortere utstyr som bare brukes for svært korte avstander når bilen blir parkert.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145424.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning