Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Speed ​​Limit Sign Forskrift

En av de mest grunnleggende, men ofte krenket, regler av veien er fartsgrensen. Fartsgrenser er ment å beskytte sjåfører og fotgjengere fra ulykker som kan oppstå når en bil kjører for fort for forholdene. Mens du følger en fartsgrense er vanligvis ukomplisert, det er mer kompliserte situasjoner hvor fartsgrenseskilt må leses nøye.
Speedometer
State fartsgrenser

De fleste stater har en maksimal fartsgrense som gjelder for alle statlige veier. Dette betyr ikke at den maksimale fartsgrensen er alltid lovlig, heller betyr det at det aldri er lovlig å kjøre fortere enn denne hastigheten. Snarere er det fartsgrensen som gjelder på veier som er umerket og kan spille en rolle i forsikring priser eller motorvei sikkerhetsforskrifter. De fleste stater har en tilstand fartsgrensen mellom 65 og 75 miles per time, og disse er fartsgrensene lagt ut på åpne motorveier
lavere fartsgrenser

Certain. veiene har spesielt lave fartsgrenser, som kan bli lagt ut sammen med årsaken til den lavere hastighet. Skolen soner og sykehus er steder der sjåførene er pålagt å redusere farten. Når det gjelder skolen soner, vil fartsgrenseskilt viser om lavere fartsgrense må følges kun på skoledager, bare mellom bestemte tider på dagen eller bare når barna er faktisk til stede. Likeledes kan boligområder der fotgjengere er felles har fartsgrenser på 45, 35 eller til og med 25 miles per time. Noen parkeringsplasser kan også ha fartsgrenser så lavt som 5 eller 10 miles per time.
Arbeidssoner

Fartsgrenser er nesten alltid senkes i veibygging. Dette gjøres av hensyn til sikkerheten til arbeiderne og for å hindre drivere fra påskynde gjennom et område hvor røffe veier, lane skift eller rusk i veien kan skape farlige forhold. Arbeidssoner på en motorvei kan ha skilt som angir en fartsgrense på 55 eller 45 miles per time. På andre veier, kan arbeidssoner rett og slett være merket med skilt som leser "slow" krever drivere for å utøve skjønn basert på de spesifikke forholdene. For brudd på fartsgrenser i et arbeid sone, er bøter ofte økt.
Andre fartsgrenser

I noen tilfeller vil ulike fartsgrenser bli lagt ut på samme vei. Dette er mest vanlig på motorveier. Fartsgrenseskilt noen ganger krever lastebiler eller biler tauing trailere, for å overholde en lavere fartsgrense eller bruke en spesiell lastebil kjørefelt. Dessuten vil noen veier merkes med en lavere fartsgrense på at førere av lastebiler må følge om natten når sikten er redusert. Lese slike tegn nøye er viktig å forstå hvilken fartsgrense som gjelder.
Umerket fartsgrenser
p Det er noen tilfeller der fartsgrenser håndheves uten å bli lagt ut på veikanten tegn. Noen byer i nabolag krever særskilt fartsgrense i alle boligområder. Slike fartsgrenser kan bli lagt ut ved inngangen til et inngjerdet område eller nabolag, men ikke lagt ut på den enkelte veg. I tillegg spesielle steder som kryss eller jernbane kryssinger har ofte fartsgrenser eller 15 kilometer i timen, hvilke drivere er nødvendig å være klar over selv om fartsgrensen i seg selv ikke er lagt ut. De fleste statene også eksplisitt krever drivere for å bremse ned under spesielle omstendigheter, for eksempel ekstremvær, når den lovlige fartsgrensen kan bli en praktisk sikker hastighet snarere enn den maksimale hastigheten som er lagt ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145280.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning