Norge bil >> Biler >> driving Safety >> bilulykker >> Content

Hva er årsakene til Auto Ulykker?

I USA ble over 30 700 mennesker drept i bilulykker i 2009, ifølge National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Noen ulykker er virkelig uunngåelig, men de fleste av dem er forårsaket av noen form for førerfeil. Kjenne de viktigste årsakene til bilulykker og hvordan du kan unngå dem kan være en stor hjelp i å redusere sjansene for skader eller død på veien. Distraksjon

distrahert kjøring oppstår når føreren av et kjøretøy ikke betaler fulle oppmerksomhet til veien fordi han er opptatt av en annen oppgave, for eksempel å snakke eller tekste på en mobiltelefon, spise eller drikke, ved hjelp et navigasjonssystem eller endre radiostasjon. Selv en kortvarig lapse i oppmerksomhet til veien kan resultere i en ulykke dersom sjåføren savner et stoppskilt eller rødt lys eller unnlater å legge merke til at et kjøretøy foran seg har bremset eller stoppet. NHTSA rapporterer at 20 prosent av krasj forårsaker personskade i 2009 involverte distrahert sjåførene.
Nedskrivning

Førere som er under påvirkning av alkohol eller narkotika er en av de viktigste årsakene til bilulykker på grunn av deres svekkede motoriske ferdigheter og tregere reaksjonstider. En annen alvorlig form for verdifall er føreren, ifølge Peter Kissinger, president i AAA Foundation, svekker døsighet en driver dom og reduserer bevisstheten akkurat som alkohol og narkotika gjøre. Dette skaper en farlig situasjon både for svekket driver og for alle andre sjåfører på veien.

Vêrvarsel

Automobile ulykker ofte øke i dårlige værforhold fordi regn, snø og is gjør at veier glatte og kan redusere sikten. En bilens dekk kan lett miste veigrep på vått eller isete veibanen, slik at kjøretøyet til å skyve eller spinne ut av kontroll og muligens slå en annen bil eller livløse gjenstander. Av denne grunn er det viktig for sjåførene å gi rom for ekstra reisetid under dårlig vær og ta ekstra forsiktighet for å kjøre forsiktig.
Speed ​​

Nesten en tredjedel av alle fatale bilulykker har høy hastighet som en faktor, ifølge Talsmenn for Highway og Auto Safety. Fartsovertredelse i stor grad øker sjansene for en ulykke fordi høyere hastighet, jo lengre tid tar det for en bil å bremse ned til en stopp når bremsene brukes, noe som gjør det mye vanskeligere å unngå kollisjoner.

Uerfarenhet

nylig lisensierte førere rett og slett ikke har mange års erfaring med å kjøre i ulike typer forhold at eldre sjåfører har. Som et resultat, er unge bilførere i alderen 15 til 20 involvert i tre ganger så mange fatale bilulykker som sjåfører i andre aldersgrupper. Mange tenåringer har en tendens til å bli lett distrahert og har en følelse av uovervinnelighet som kan vise seg dødelig på veien, men som har foreldre som setter regler og monitor bil bruk kan i stor grad redusere en tenåringens sjansene for å ha en ulykke.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/car-accidents/145036.html

Previous:
Next:

bilulykker