Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Effekten av Aerodynamikk på trailere

Traktortilhengere, tung og firkantet, er i kontinuerlig konflikt med luft. Det er tre viktigste aerodynamiske effekter som trailere forårsaker når de rumble nedover veien, som alle skaper "drag" eller luftmotstanden og krever at de store lastebilene brenne mer drivstoff for å motvirke det. Skyve luft frem

mer sløv - flat og firkantet - en traktor-tilhenger er opp foran, jo mer luft det presser frem, og skaper et område med høyt trykk. Lufttrykk og dra øke raskere lastebilen går. Traktorer har ofte store, firkantede radiatorer, flate og utstående frontlykter og mange flate vedheng (lys, speil, eksosrør, frontruter, etc.) som legger biter av drag. Mange tilhengere har nå avrundet og mer aerodynamiske fremre hjørner.
Fortrenge luft til sidene

høytrykk fortrenger luft som vil hovedsakelig bli presset til sidene av traktoren trailer, med noen også kommer over eller under bilen. Dette forårsaker turbiditet, eller bevegelsen av luft i forskjellige retninger, langs tilhengeren legeme, som noen ganger kan produsere et sug som trekker andre kjøretøyer og gjenstander mot tilhengeren. Turbulent luften blir også inn i mellomrommet mellom traktoren og tilhengeren, samt i noen "hull" i lastebilens eller tilhengerens overflater.
Tegning luft i på slutten

Den butte enden av den typiske "boks" trailer viser det motsatte aerodynamikk av fronten. Tilhengeren ende er abruptness betyr grumset luft på sidene forbigår den, og etterlot et område med lavt trykk direkte bak tilhengeren, i sin tur forårsaker et vakuum som suger luft tilbake inn i den. Dette vakuumet også kan trekke tailgaters sammen, slik at de kan bruke mindre drivstoff, men å skape en farlig kjøring situasjon.
Redusere drag

Lover gått siden 1980 har tillatt lengre trailere , slik at lastebilfabrikantene å lage lengre, mer avrundede traktorer og redusere mengden av høyt trykk som genereres. Truckers også har lagt enheter, kalt fairings, for å avlede luft fra gapet mellom trekkvogn og tilhenger og over tilhengeren taket. Mindre, dra-induserende hull mellom traktorens hjul - som drivstofftanker og batteri bokser - også har vært fylt med Fairings, og andre aerodynamiske forbedringer inkluderer rim dekker, avrundede eller flush lys og "nese kjegler" på forsiden av trailer. Trailer produsenter også har lagt til under-trailer motorsykkelkåper som sender luft mot undersiden av tilhengeren enden, noe som reduserer den lave trykket der og la luft passere lettere. En annen utforming reduserer lavtrykk på baksiden av tilhengeren ved å legge en kunstig avrundet ende, som kan foldes flatt ned for å åpne dører og tilbake lastebil opp til en dock.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/144574.html

Previous:
Next:

Trucks