Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Hvordan Shift Straight Ten Transmission

Mange semi lastebiler har sendinger med flere flere tannhjul enn en standard fem-eller sekstrinns bil overføring. Dette er på grunn av de ekstreme belastninger på lastebilene bærer, slik at kjøretøyet til å gjøre maksimal bruk av motorens dreiemoment. Shifting en rett 10 overføring kan virke komplisert i begynnelsen, men det er svært lik skiftende en femtrinns girkasse med en ekstra bryter som skifter gir en gjennom fem til gears seks til ti. Instruksjoner
en

Trå inn clutchen og sett girspaken i "nøytral" posisjon. "Nøytral"-stilling er i midten av girkassen. Slå hi /lo bryter på girspaken til "lo"-innstillingen, hvis det ikke allerede.
2

Trykk og hold clutchen. Skifte til første gir. Første gear er nederst til venstre i girkassen.
3

Skyv gasspedalen samtidig la ut på kløtsjpedalen. Bilen vil begynne å flytte og RPM meter vil øke. Skifte til det neste giret når RPM klatrer over ca 2000.
4

Trykk og hold clutch, slipper gasspedalen og skyve girspaken til andre gir. Skyv girspaken opp i nøytral deretter opp igjen og litt til høyre for å gå inn andre gir. Samtidig slipper clutchen og trykker på gasspedalen. Du bør fullføre dette trinnet i en rask, flytende bevegelse.
5

Fortsett med den samme metoden til du kommer femte gir. Tredje gir er rett under andre gir. Fjerde gir er opp og til høyre for tredje gear. Femte gir er rett under (nederst til høyre på shifter) fjerde gear.
6

Trykk og hold clutch, slipper gasspedalen og trekk girspaken i fri. Slå hi /low bryter på girspaken til "hei" innstilling, og deretter flytte girspaken i "første" gir posisjon. Når bryteren er satt til "hei" dette blir sjette gear. Skyv gasspedalen samtidig la ut på kløtsjpedalen. Motoren vil engasjere og RPM meter vil øke
7

Shift inn tannhjul seks til 10 på samme måte som skiftende i gears en til fem;. Hvert gir i "hi"-innstillingen blir en annen gear - første gir blir sjette gir, andre gir blir syvende gear, tredje gir blir åttende gear, fjerde gir blir niende gear og femte gir blir 10. gear.
8

Gir ned ved å trykke inn clutchen, og slipper gasspedalen og skiftende i et lavere gir. Sakte slipper clutchen men ikke trykk på gasspedalen. Nedgiring bremser bilen. Bruk bremsene i tillegg hvis du trenger mer bremsekraft.
9

Shift i revers ved å trykke inn clutchen og trekke girspaken i "revers" posisjon. Omvendt er til venstre og opp. Legg merke til at reverse har to hastigheter. Begynn å rygge med bryteren satt til "lo"-innstillingen og slå den til "hei" når turtallet øker over 2000.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/143612.html

Previous:
Next:

Trucks