Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Typer lastebil Air Bremser

Det finnes flere oppbremsing typer og stammer brukes på luft-brems utstyrte biler som lastebiler og busser. Noen av disse er forbedringer i forhold til eldre systemer, mens andre er integrert i alle systemer og atter andre er i stor grad rester av eldre design. Hver type og system har sin plass og ansvar i rikene av sikkerhet og redundans. Drum Bremser

Nesten alle lastebiler og trailere bruke trommelbremser på drivaksel og trailer tandemsyklister. Den "trommel", og en del av trommelens brems er et kuppelformet stykke av jern eller stål boltet til baksiden av hjulene. Trommelbremser har friksjonsmateriale (bremsesko) på innsiden som trykkes mot innsiden av trommelen for å bremse hjulene. Fordelene med trommelbremser er lave kostnader for produksjon og enkel å integrere parkeringsbremsen.
Skivebremser

Lastebiler med skivebremser vanligvis bare bære dem på forsiden styring aksel, som det vil si hvor mye av traktorens bremser lasten er uttrykt. Skivebremser har to viktige fordeler fremfor trommelbremser: Varmeutvikling og motstand mot forurensning. Fordi bremseskiver (plater) er utsatt på hver side, kaster skivebremser varme mye raskere enn trommelbremser, som har en tendens til å felle varmen inne. Overopphetede bremser vil resultere i tap av bremsene etter lang tids bruk (brake fade), og skade på pads og rotorer /trommer. Fordi de er bolle formet, kan tromme rotorer samle vann, søle eller is hvis igjen for å sitte lenge nok, som vil enten føre til ineffektiv bremsing eller muligens feil å slippe hvis islagt.
Spring Bremser

Spring bremser er faktisk en del av air-bremsesystemet, men er ofte klassifisert som en distinkt system. Fjærene er faktisk den viktigste komprimere kraft for bremseklossene, og er utgitt av å bruke lufttrykk. Dette standard-on bremsesystemet sikrer at hvis lastebilen noensinne mister lufttrykket vil bremsene låse og immobilisere det før reparasjonene er gjort. Våren-bremsesystem har sin egen klassifisering fordi det er integrert i parkeringsbremsen, som er satt ved forsettlig evakuere system lufttrykk.
Håndbrems

Mange lastebiler likevel komme med en håndbrems (aka "vogn brems"), som opererer kun bremsene på tilhengeren (i motsetning til fotbremsen, som engasjerer både lastebil og trailer bremser). Tilhengerbremser gang var standard utstyr for personlig eide lastebiler tauing kundens trailer. Lastebil eiere fant at bruk av kun kundens tilhengerbremser å stoppe redusert sine driftskostnader, siden deres egne bremseklosser aldri utslitt. De fleste selskaper og sikkerhet talsmenn fraråder bruk bare tilhengeren brems, da dette kan føre til lock-up og saksing. Fordi de fleste tilhengere er nå eid av det samme selskapet som eier lastebilen, er det liten nytte å oppveie risikoen forbundet med å bruke en håndbrems.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140781.html

Previous:
Next:

Trucks