Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

Historien om Volvo Trucks

The Sverige-baserte Volvo Group, morselskapet av Volvo Trucks, har vært en vellykket lastebil maker for mer enn 80 år, og bygge et bredt utvalg av tunge lastebiler som brukes primært for langtransport bruksområder. Det har smidd allianser med flere andre europeiske, amerikanske og japanske lastebil beslutningstakere å øke sin globale markedsandel. Tidlige Kjøretøy

Selv om Volvo utviklet en linje av biler sammen med lastebiler, var selskapets 1928 LV Series I lastebilen en umiddelbar suksess.
Postwar Boom

Volvo lastebiler salg eksplodert på slutten av andre verdenskrig på grunn av oppdemmet behov for tunge kjøretøy, men bare to år senere selskapet begynte å produsere flere biler enn lastebiler.


militære bruker

Mellom 1959 og 1961, begynte den svenske hæren ved hjelp Laplander L3314 lastebiler, som ble frem kontrollerer biler som kommer i enten en lukket førerhytte, half-cab eller åpen cab.

Safety Design

Selskapet begynte å bygge sitt rykte for sikkerhet med 1977-1993 F10 og F12-serien som inneholdt en spesiell "førerhytte" med vekt på ergonomiske funksjoner.
Typer

I 1980 Volvo kjøpte Konkursboene Hvite lastebiler, og syv år senere kjøpte rettighetene til General Motors tunge lastebiler for å bli WhiteGMC, som i 1997 var re-navngitte Volvo.
Partnerships

Allianser inkluderer den amerikansk-bygde Mack lastebiler, Renault i Frankrike og UD Trucks, som eies av Nissan.

Fun Fact

Volvo i 2009 produserer mer enn 100.000 lastebiler årlig på verdensbasis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140467.html

Previous:
Next:

Trucks