Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> andre Autos >> Content

History of Military Jeeps

Den militære Jeep ble unnfanget i 1940, og serverer det amerikanske militæret og mange andre hærer over hele verden. Jeep Marque, nå eid av Chrysler LLC, var den mest populære multi-purpose kjøretøy som brukes av amerikanske tjenestemenn i de europeiske og Pacific teatre under andre verdenskrig. Designen er tilnærmet uendret, og det fortsetter som en sivil sport utility vehicle. Historie

første jeep ble utviklet av Bantam BRC for den amerikanske hæren, men Bantam ikke klarte å vinne en kontrakt. Hæren til slutt tildelt kontrakten til Willys-Overland og Ford Motor Company. På begynnelsen av 1980-tallet, ble den Jeep erstattet av High Mobility Multipurpose hjul Vehicle, kjent som Humvee.
Betydning

Jeep var en pålitelig kjøretøy som opererer under ugunstige forhold og kreditert med å spare tusenvis av soldaters liv.
Funksjon

Bilen ble brukt som lys transport, kan bli montert med våpen, og fungerte som en ambulanse.
Typer

Nesten 100 modeller av Jeep ble produsert, inkludert en Jeep M715 en ¼-tonns lastebil utviklet i 1965 for å tjenestegjøre i Vietnamkrigen.
Egenskaper

Den tradisjonelle Jeep var strengt utilitaristisk med en nedfellbar frontrute og gulvmontert girkasse, mens en fremtidsrettet kontroll-versjonen, med cab over forhjulene, ble introdusert i 1956.
Størrelse

1941 Willys-Overland Jeep sitter på en 80-tommers akselavstand og er drevet av en 2,2-liters , hjalp firesylindret motor genererer 54 hestekrefter.
Fun Fact

verdenskrig korrespondent og tegneren Bill Mauldin popularisere Jeep med sine mange aviser illustrasjoner til hjemmefrontpionerer lesere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/other-autos/112016.html

Previous:
Next:

andre Autos