Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik reparerer en Harley Sportster Clutch

Alle Sportster modeller bygget etter 1984 er drevet av Harley-Davidsons Evolution motor. I motsetning til de andre modellene i Harley-Davidson lineup, som bruker en tredelt motor, primære stasjonen og overføringssystemet, huser Sportster motor og girkasse i samme enhet. Den primære stasjonen, som overfører motorkraften til sendingen, huser også motorsykkelens manuell clutch. Over tid, kan platene innenfor clutch slitasje og la clutch å skli, en tilstand som presenterer seg som en mangel på akselerasjon når motoren er racing. Reparere clutchen krever noen spesialisert verktøy og delvis demontering av den primære stasjonen. Du trenger
service stativ
Skrutrekkersett
Torx driver satt
Kombinasjonsnøkkel satt
Drensvannsoppsamler
Momentnøkkel
Box fastnøkkel satt
Locking lenke verktøy (Harley-Davidson delenr HD-38362 eller HD-46283)
muttertrekker
Interne snap ring tang
Spring kompressor verktøy (Harley-Davidson varenummer HD-38515A)
clutchplatene
Harley-Davidson Sport-Trans væske
Snap ringer
Quad-ring
Vis flere instruksjoner
en

Park Sportster på sin side stå med tenningen off. Shift opp sendingen i femte gir. Monter Sportster på en tjeneste stå å holde den i vertikal stilling.
2

Fjern bolten fra baksiden av setet, med en skrutrekker eller for hånd. Trekk venstre side dekke av Sportster er ramme, deretter fjerne den store Maxi-sikring fra den separate sikringsholderen langs siden av sikringsskapet.
3

unbolt venstre fotstøtte fra Sportster er ramme, med en Torx driver. Fjern girspaken klype bolt, som ligger i sentrum av den primære stasjonen deksel på venstre side av Sportster, ved hjelp av en kombinasjon skiftenøkkel. Dra girspaken av Shifter akselen.
4

Plasser en dreneringspanne under runden clutch inspeksjon dekselet på den bakre delen av den primære stasjonen dekselet. Fjern drain bolt, som ligger direkte under clutch inspeksjon cover, med en Torx driver. Let primærfluidet avløpet inntil strømmen av olje reduserer til et lys drypp. Skru drain bolt på plass når den primære væsken har rent helt, skru deretter inn skruen til mellom 14 og 30 fot-pounds, med en momentnøkkel.
5

Trekk gummistøvel av kabelen adjuster på midten av clutch kabelen, som ligger nær den venstre fremre rammerør. Løsne justeringsskruen låsemutter, ved hjelp av en fastnøkkel, og slå regulatoren med klokken til den er lett sittende å løsne clutch kabelen.
6

Fjern clutch inspeksjon dekselet og quad-ring, den firkantede O-ring som tetter dekselet mot den primære stasjonen, ved hjelp av en Torx driver. Trekk våren og lock plate utenfor sentrum av clutch utløsermekanismen for hånd.
7

Vri justeringsskruen i sentrum av clutch utløsermekanismen klokken med en flat skrutrekker til du kan dra clutchen kabelenden ut av fangsten - eller rampe - i bunnen av mekanismen. Hold skruen på plass, og deretter fjerne skruen er låsemutter med en boks fastnøkkel. Løsne låsemutteren sikre kløtsj kabelen til bunnen av den primære stasjonen deksel, ved hjelp av en fastnøkkel. Skru av clutch kabelen fra dekselet.
8

Løsne den primære kjedestrammertappen låsemutter på undersiden av den primære stasjonen cover, med fastnøkkel. Slå den primære kjedestrammertappen mot klokken til den primære kjeden er helt løsnet.
9

Fjern den primære stasjonen dekselet fra indre primære stasjonen bolig, med en Torx driver. Trekk clutch utløsermekanismen av justeringsskruen.
10

Plasser en Harley-Davidson sprocket låsing kobling mellom motor tannhjul og clutch montering inne i indre primære stasjonen boliger.
11

Fjern låseringen som fester clutch release plate og justeringsskrue til clutch montering, bruk av interne snap ring tang. Trekk skruen og frigjør platen ut av clutch sammenstillingen. Drei mutteren i senter av clutch sammenstillingen for å løsne den, ved hjelp av en muttertrekker. Mutteren har en venstre gjenget, ikke vri mutteren mot klokken for å løsne den fra overføring sjakten. Skru mutteren helt. Skyv clutch release plate tilbake på plass i midten av clutch forsamlingen.
12

Skru tvinge skruen fra våren kompressor verktøyet inn i clutch release plate. Plasser komprimering verktøyhuset over enden av den tvinger skruen, deretter skru håndtaket på plass over kroppen. Vri håndtaket mot høyre for å komprimere clutch trykkplate og blender våren før du kan fjerne trykkplaten snap ring, ved hjelp av nål-nese tang. Trekk i verktøyet, trykkplaten og membran fjær ut av clutch sammenstillingen. Ikke fjern verktøyet fra clutch release plate.
13

Trekk alle 15 clutchplatene ut av clutch forsamlingen. Ta våren plate fra mellom fjerde og femte fiber friksjon plater. Kast de gamle clutchplatene, men beholde våren plate. Sjekk våren plate for åpenbare tegn på skade, for eksempel sprekker eller mangler nagler. Bytt våren plate hvis den er skadet på noen måte.
14

Bløtlegg erstatning fiber friksjon plater og stålplater i Harley-Davidson Sport-Trans væske i fem minutter. Sett på en fiber-friksjon plate, fulgt av en stålplate inn clutchen sammenstillingen. Veksle mellom fiber og stålplater inntil du har installert den fjerde friksjon plate. Plasser våren plate inn i clutch montering, og deretter installere de resterende clutchplatene, og starter med en fiber friksjon plate.
15

Sett clutch trykkplate og blender våren inn clutchen forsamlingen. Komprimere blender våren, ved hjelp av våren kompressor verktøyet, og sett låseringen mot trykkplaten. Fjern kompressoren verktøyet og clutch release plate, deretter skru verktøyet fra justeringsskruen.
16

Stram clutch forsamlingen låsemutteren mot klokken for å mellom 70 og 80 fot-pounds. Stram motoren sprocket nøtt å mellom 190 og 210 fot-pounds. Trekk sprocket låsing koblingen ut fra mellom motor tannhjul og clutch montering. Skyv clutch release plate inn clutchen forsamlingen. Sett inn en ny snap ring over clutch release plate, bruk av interne snap ring tang.
17

Sett den primære stasjonen dekselet. Stram skruene i dekslet til mellom 100 og 120 tommers-pounds, ved hjelp av en krysser mønster til jevnt stram til dekslet på den indre primære stasjonen boliger. Skru clutch kabelen inn i bunnen av den primære stasjonen dekselet til det sitter på plass. Trekk kabel mot den primære stasjonen dekselet til mellom 36 og 60 tommers-pounds.
18

Vri utløserlager justeringsskruen mot klokken til du kan koble enden av clutch kabelen over utløserlager rampen. Skru låsemutteren over enden av justeringsskruen. Vri justeringsskruen mot klokken til du kjenner motstand, og slå den med klokken en kvart omdreining. Plasser våren og lås plate over clutch utløsermekanismen.
19

Fyll primære stasjonen med Harley-Davidson Sport-Trans væske. Stopp når væskenivået er like under clutch trykkplaten. Installere clutch inspeksjon cover og en ny quad-ring. Stram skruene i dekslet til mellom 84 og 108 tommers-pounds, alternerende mellom boltene i en krysser mønster.
20

Fjern mindre primære kjeden inspeksjonsluke fra toppen av den primære stasjonen cover, med en Torx driver. Slå den primære kjedestrammertappen klokken til den primære kjeden kan flyttes vertikalt mellom tre åttendedeler til en halv tomme for hånd. Stram adjuster låsemutteren til mellom 20 og 25 fot-pounds. Installere den primære kjeden inspeksjonsluke, og stram skruene i dekslet til mellom 84 og 108 tommer-pounds.
21

Pull i clutch hendelen til du kjenner motstand, og deretter måle gapet mellom clutch hendel og clutch hendel abbor. Ideelt sett bør det være en 1/8-tommers gap. Drei kabelen justereren ved midten av clutchen kabelen mot urviseren for å stramme kabelen inntil gapet er satt til 1/8-tommers. Trekk kabel adjuster låsemutter, trekk deretter gummistøvel over adjuster.
22

Skyv girspaken på shifter akselen i sentrum av den primære stasjonen dekselet. Stram girspaken klype bolt. Installere den venstre foten resten brakett på Sportster er rammen. Stram boltene til mellom 45 og 50 fot-pounds.
23

Fjern Sportster fra tjenesten stativ, senk den på sin side stå.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111764.html

Previous:
Next:

motorsykler