Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva slags olje brukes på to-takts motorer?

I to-takts eller to-takts motorer, tar stempelet to slag for å fullføre en operativ syklus. Inntaket, komprimering er fullført når stempelet beveger seg opp. Når stempelet beveger seg nedover den fullfører makt og eksos etapper. Veivhuset i en to-taktsmotor er en del av innsugningssystemet, så det er ikke brukt som en olje-sump, som det er i firetaktsmotorer. Olje må ikke blandes med drivstoffet for å gi smøring til motoren. Oljen blir brent i bensinen, og en hvilken som helst ubrent olje er utvist i eksos-prosessen. Denne metoden for smøring regnes som en total-tap system. Hvordan en totaktsmotor er smurt

I en to-takts motor bensin fungerer som en transportør for oljen, innføre det inn i motoren. Når i motoren oljen og brennstoffet separeres, og olje smører motoren. Oljen føres deretter gjennom forbrenningskammeret hvor mye, men ikke alle, er av den brennes. Oljen som ikke brenne ut gjennom eksosanlegget.
P Det er to metoder for å blande olje og drivstoff i en to-takts motor. Den første er å fysisk blande olje-og bensin før tilsetning av blandingen til tanken. Konsultere bruksanvisningen for den nøyaktige olje-til-bensin forholdet. Noen to-takts motorsykler, vannjet, ATV, etc., er utstyrt med direkte innsprøytning. I disse motorene er det et oljereservoar og pumpe som måler og injiserer oljen inn i motoren.
Petroleum eller Mineral Basert totaktsolje

Petroleum-eller mineral -baserte oljer håndtere forholdene som eksisterer inne i en motor også. De er ikke utsatt for oksidasjon og tåler høye temperaturer.

Syntetiske og Semi-syntetisk olje

Syntetiske og semi-syntetisk eller syntetisk blanding oljer er kjemisk fremstilt fra petroleum. Disse typer olje er generelt dyrere enn oljebaserte oljer, men varer lenger ved høye motor temperaturer, overføre varme bedre og føre til færre avleiringer i motoren.
Vegetabilsk olje
< p> På 1970-tallet var castor bønne-baserte olje populær til bruk i to-takts motorsykler. Castor olje gjør har utmerket smøring kvaliteter, men også forlater overdreven motoravleiringer.
Totaktsolje Tilsetningsstoffer

To-takts olje inneholder en rekke tilsetningsstoffer. Fordi ikke all forbrenning av olje under forbrenningsprosessen, må den inneholde biologisk nedbrytbarhet additiver som bidrar til å hjelpe Det oljeaktige residuum brytes ned når den har blitt utvist gjennom avgassystemet. Noen varianter av to-takts motorsykkel olje også inneholde vaskemiddel og antiwear tilsetningsstoffer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111302.html

Previous:
Next:

motorsykler