Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Counter Steering & Gyro Effect

Riding en motorsykkel krever læring en helt ny kompetanse. For eksempel må nye ryttere mestre friksjon sonen, området clutch reise hvor clutchen er delvis engasjert og gir presis kontroll av kraft levering til bakhjulet under en jevn start fra et punktum. Akselererende, giring og bremsing alle krever rytteren å koordinere fot og hånd bevegelser for å styre motorsykkelen. For å gjøre motorsykkelen går i ønsket retning, må en rytter lære å koma styre. Dette er motstridende for mange mennesker. Grunnleggende om Counter Steering

å endre retninger mens riding en motorsykkel ved hastigheter over 12 km /h, må en rytter ansette mot styring. Noen nye ryttere har problemer med denne teknikken. At problemer ofte stammer fra navnet på selve teknikken og fra noen instruktører som forklarer det som å snu styret i motsatt retning av den ønskede sving.

Push eller trykk styring kan være en mer nøyaktig beskrivelse av denne teknikken . For å gjøre en motorsykkel sin tur skyver rytteren eller presser nedover eller fremover på håndtakene i retning av svingen. Dette vil føre til at forhjulet å først peke i motsatt retning av svingen, og det er her begrepet mot styring stammer. Ved å trykke på håndtaket motorsykkelen vil begynne å helle. Å snu, eller mager, til venstre rytteren presser på venstre hånd grep. Å snu, eller mager, til høyre rytteren presser på høyre hånd grep. Jo hardere rytteren presser mer dramatisk motorsykkelen lener og skarpere svingen.
Gyro Effect

spinne på sykkelens forhjul på en motorsykkel (med hastigheter over 12 km /h eller så) har samme effekt som spinning av et gyroskop. Styrken av den roterende dekk gjør hele motorsykkel stå oppreist og stabil. Ved mot styre motorsykkelen, er rytteren øve makt mot gyro effekt og forårsaker sykkelen til midlertidig lene. Når rytteren lette trykket på håndtakene gyro effekten av spinnende forhjul vil føre til at motorsykkelen for å gå tilbake til en oppreist posisjon. En annen konsekvens av gyro effekten er at jo raskere motorsykkelen er på reise, er det mer innsats som kreves for å initiere svinger. Dette kan være ganske nervepirrende første gang du tar en kurve på 100 km /h på en racerbane.
Slow, Se, Trykk og Roll
p Det er mer å effektivt og sikkert snu en motorsykkel enn bare å øve press på håndtakene. The Motorcycle Safety Foundation anbefaler å bruke en fire-trinns prosess for å styre en motorsykkel gjennom en sving eller kurve. Bremse motorsykkelen før vi går i sving ved å rulle av på gassen, bremsene, nedgiring, eller en kombinasjon av de tre. Se gjennom svingen til der du vil at motorsykkelen å gå. Trykk på håndtakene i retning av svingen. Roll på gassen for å opprettholde hastigheten og forbedre gyro effekten av motorsykkelen.
Effekt av Rake og Trail

rake og sporet av en motorsykkel ha en innvirkning på håndtering av en motorsykkel. Rake er vinkelen på forgaffel, vanligvis uttrykt som de grader gaflene er fra vertikal. Trail er avstanden fra den fremre aksel er vertikal posisjon på bakken til et punkt hvor vinkelen av gafler ville skjærer bakken. Trail er uttrykt i inches.

Jo større rake lenger forhjulet er fra rammen og mer stabil en motorsykkel vil være samtidig gå i en rett linje. Jo mindre rake jo nærmere forhjul er til rammen og den mer mottagelig en motorsykkel vil være i dreiing. Dette er grunnen til at cruiser og touring motorsykler generelt har større rake vinkler enn gjør sportssykler, som er designet for å være mer lydhør i kurver.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111266.html

Previous:
Next:

motorsykler