Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 2003 Yamaha V stjerne 1100

Det er mange oppgaver knyttet til vedlikehold av en 2003 Yamaha V-Star 1100 motorsykkel. Du trenger ikke å lære hvordan du gjør alle av dem, men du bør være i stand til å endre V-Star olje. Oljeskift er nødvendig hver 4000 miles og er ganske enkel å utføre. Men anbefaler Yamaha at motorsykkelens oljefilter skiftes annenhver oljeskift, eller 8000 miles, for å sikre at oljeforsyningen er skjermet grundig. Bytte oljefilter er mer komplisert enn en vanlig oljeskift, men det bør ikke være for vanskelig for de fleste V-stjerne eiere. Du trenger:
Stand, heis eller et trestykke
bunnpanne
12 - og 18-mm stikkontakter
Stikknøkkel
Oljetappeplugg pakning
Momentnøkkel
Trakt
3 liter 10W-40 SAE motorsykkel olje
4 - og 5-mm Allen hodet støpsel
oljefilter element
Vis flere instruksjoner
Oljeskift

en

Start V-Star og la den gå på tomgang i tre til fem minutter for å varme sin oljeforsyning. Stopp motoren når den har varmet. Plasser motorsykkelen på en heis eller stå for å støtte det som vertikalt som mulig. Hvis du ikke har et stativ eller løfte, plassere en liten trebit under støtten.
2

Skru av oljelokket fra motorens venstre veivhusdekselet. Plasser en olje fat under tappepluggen på den nederste kanten av venstre veivhusdekselet. Skru ut oljepluggen med en 18 mm pipe og en pipenøkkel og tømme motoren for olje inn i bunnpannen.
3

Fjern pakningen fra oljepluggen og erstatte den med en ny pakning. Skru oljepluggen inn i motoren og trekk den til 31 ft-lbs, ved hjelp av en 18 mm pipe og en momentnøkkel.
4

Plasser en trakt inn i venstre veivhusdekselet sin filler halsen. Fyll motoren med 3,17 qts. av SAE 10W-40 motorsykkel olje, deretter skru oljelokket på plass for hånd.
5

Start motorsykkelen igjen og se etter oljelekkasjer rundt oljepluggen. Stopp motoren etter noen minutter hvis lekkasjer ikke vises. Hvis en lekkasje vises, stopper motoren umiddelbart og trekk til tappepluggen med en 18 mm pipe og en pipenøkkel. Ikke trekk til tappepluggen mer enn en kvart omdreining for å unngå skade på veivhusdekselet er tråder.
Oljefilter Endre
6

Tapp av oljen ved hjelp av metoden vist i kapittel 1, deretter la motorsykkelen avkjøles i en time.
7

Løsne klemmene som fester lyddempere til eksosrør med en 4 mm Allen hodet socket og en pipenøkkel. Skru av lyddempere 'festebolter med en 5 mm Allen hodet socket og en pipenøkkel, trekk deretter lyddempere ut av eksosrørene.
8

Fjern den bakre sylinder eksos pipe, ved hjelp av en 5 mm Allen hodet socket og en pipenøkkel. Fjern mutterne fra fronten flaskens eksosrøret med et 12 mm-kontakt og en pipenøkkel. Trekk eksosrørene ut av motoren.
9

Skru ut boltene runden ytre oljefilterdekselet på motorens høyre veivhusdekselet, ved hjelp av en 4 mm Allen hodet socket og en pipenøkkel. Trekk det ytre dekselet på motoren og ta ut indre dekselet er bolter med en 4 mm Allen hodet socket. Trekk filteret plate og oljefilter element ut av motoren.
10

Sett inn et nytt oljefilter element inn i motoren og installere filter plate og både olje filter dekker på motoren. Stram oljefilteret dekker "bolter til 7 ft-lbs med en 4 mm Allen hodet socket og en momentnøkkel.
11

Monter eksosrør og lyddempere på motoren. Stram eksosrør 'bolter, muttere og lyddemperen klemmer til 14 ft-lbs med en momentnøkkel. Stram lyddemperen festeboltene til 18 ft-lbs med en momentnøkkel.
12

Fullfør oljeskift som nevnt i del en.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/110268.html

Previous:
Next:

motorsykler