Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik gjenoppretter Classic Motorcycles

Gjenopprette en klassisk motorsykkel er en motorsykkel entusiast ultimate aktivitet. Den lar deg kombinere din kjærlighet for klassiske motorsykler med interesse og forståelse for håndverk, mekanikk og hardt arbeid. Sluttresultatet er en funksjonell spenningen og en verdifull investering. Gjenopprette en motorsykkel krever kompetent kunnskap om motorsykkel mekanikk og riktig utstyr og verktøy for å lykkes. Før du begynner med selve arbeidet, men vil du trenger for å bestemme hvilke klassiske sykkel du vil gjenopprette. Du trenger
hel rekke motorsykkel mekaniker verktøy
Sveiser (muligens)
Vis flere instruksjoner
en

Forskning og velg merke og modell av den klassiske motorsykkel du vil gjenopprette. Ifølge Verticalscope Inc. 's hjemmeside "Motorsykkel," populære valgene inkluderer 1950 og 1960 engelske sykler. Men disse har blitt kostbart og vanskelig å finne, så ett alternativ ville være 650cc twin-motor engelske sykler på slutten av 1960-tallet og tidlig 1970-tallet.
2

Kjøp din klassisk motorsykkel, fortrinnsvis en som er utstyrt med den originale motoren og kontroller at du får produsentens deler bok som tilsvarer sykkelen din. Utføre en fullstendig rive ned av motorsykkelen. Dokumentere alle delene med bilder og notater og ordne dem i en tilgjengelig måte slik at du vet hva du har å gjøre med.
3

Ta motor til en motor butikk som spesialiserer seg på den type av sykkel du har. En motor butikken vil være utstyrt med evne og verktøy som er nødvendig for å fullt rense motoren, bygge de delene som trenger ombygging og polere metall deler av motoren.
4

Sandblast rammen og svingarmen av motorsykkelen. Analysere dem for skader fra batterisyre, noen sprekker, vridninger eller ekstra hull. Sveis eventuelle sprekker og reparere eventuelle andre skader.
5

Erstatt alle muttere og bolter av motoren din med deler i rustfritt stål som er så nær den opprinnelige størrelsen som mulig. Motoren ramme studs, må imidlertid være den eksakte dimensjoner som originalene for å unngå vibrasjoner og andre problemer senere.
6

kjøpe nye sjokk hvis nødvendig. Ifølge Verticalscope Inc. 's hjemmeside "Motorsykkel," sjokk for de fleste av klassiske motorsykler der ute kan fortsatt kjøpes nye. Undersøke gafler for retthet og sprekker. Hvis gafler har noen store problemer, send dem til en gafler spesialist for å få dem reparert skikkelig.
7

reparere eller erstatte det andre gjenværende deler som bremser, huber og felger. Mange tradisjonelle deler kan bestilles. Alternativt kan du ettermontere den klassiske sykkel med en nyere sett med lettmetallfelger.
8

Powder-coat rammen og alle ramme-relaterte lakkerte deler i henhold til enten dine spesifikke preferanser eller sykkelen opprinnelige farger. Har noen krom komponenter som har rustne eller slitt gjennom årene re-krommet å hente ut sykkelen sin opprinnelige glans.
9

Bygge sykkel med nye og restaurerte deler for å fullføre restaureringen. Oppbevare sykkelen i et tørt og varmt sted når det ikke blir ridd for å bevare sykkelens tilstand.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/108543.html

Previous:
Next:

motorsykler