Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan lage en motorsykkel med glassfiber deler

Brukte hovedsakelig i å lage lette og holdbare karosserideler, har glassfiber blitt et populært materiale i motorsykkel industrien i mange år. Selv om mange produsenter har beveget seg mot bruk av støtsikker plast, glassfiber og andre lignende komposittmaterialer er fortsatt i bruk med ettermarkedet karosseri. Det er relativt enkelt å jobbe med glassfiber gjør det også et passende valg for motorsykkel customizers i å skape sine egne one-off stykker. For å forenkle prosessen kan en enkelt del lages med en positiv mugg metode, ved hjelp av et forhåndslaget form for å gjøre den del som krever litt mindre ferdig arbeid. Du trenger:
Fleksibel målebånd
Foam
taggete kniv
Sander
Grov-, middels-og fin-sandpapir
Dremel eller multiverktøy
Aluminum tape
Automotive voks
Glassfiber klut og matte
saks
Resin
Paint brush
Sparkel
Body filler selg Electric drill
Montering maskinvare
Vis flere instruksjoner
Planlegging og klargjøring
en

Plan ut den tilpassede delen på en skisse pad eller papir. Ta hensyn til eventuelle detaljer som vil bli innarbeidet i den delen, for eksempel luftekanaler og festepunkter. Ta målinger av den delen er tiltenkt montering plassering på motorsykkelen. Ved hjelp av en fleksibel målebånd, måle avstanden mellom festepunktene og merk dem på skisse eller notater.
2

Opprette et skjema for den delen med skum. Skjær skum med en stor taggete kniv før du har omtrent nådd formen på din del. Videre definerer grov form ved hjelp av en slipemaskin og middels sandpapir. Legg i detaljer ved hjelp av en Dremel eller lignende roterende verktøy.
3

Forbered form for glassfiber. Dekk form med aluminium båndet, overlappende hvert lag i det minste 1/4 av en tomme. Smør aluminium tape med en høy kvalitet automotive voks for å hjelpe glassfiber atskilt fra skjemaet senere i prosessen.
Opprette Part
4

Forbered glassfiber klut , matte og harpiks. Skjær klut og matte i mindre biter med en skarp saks. Separer klut og matte i enkelte grupper. Bland glassfiber harpiks med sin medfølgende herder etter produsentens anvisninger.
5

Påfør et lag med harpiks på skjemaet med en pensel. Legg første lag av fiberglassmatte umiddelbart på formen, ved hjelp av tuppen av pensel for å påføre et andre lag av harpiks på matten sjikt med en dabbing bevegelse. Smør inn hele matten lag før den er mettet med harpiks.
6

Plasser en andre lag av glassfiber matte på skjemaet. Coat dette lag igjen med glassfiber harpiks, påføring av harpiks med tuppen av pensel i en dabbing bevegelse. Gjenta igjen, ved hjelp av fiberglassduk istedenfor matten. Dab kluten med glassfiber harpiks før det er mettet helt før du gjentar igjen en fjerde gang.
7

Fjern eventuelle luftbobler i glassfiber harpiks med en plast sparkel, arbeider fra midten av del utover. La glassfiber harpiks tørke helt, etter produsentens foreslått herdetiden. Når glassfiber harpiks har herdet, trekker skjemaet ut fra glassfiber del og trimme bort de overflødige glassfiber med en Dremel eller lignende roterende verktøy.
8

Sand utsiden av glassfiber del med grov-grus sandpapir for å fjerne eventuelle ujevnheter og topper. Fylle ut noen lave flekker med sparkel og sand den delen igjen, bruker middels-sandpapir. Gjenta etter behov, inntil alle høye og lave punkter er fylt eller fjernet. Sand den delen igjen med fint sandpapir til det er glatt.
9

Bor noen hull for montering poeng og fest monteringsutstyr som kreves av din design. Har den delen malt og installere det på motorsykkelen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/107276.html

Previous:
Next:

motorsykler