Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

Toyota Tarago Historie

The Toyota Tarago er en åtte-passasjer multipurpose bil, også kjent som en people mover, markedsført i Australia, og er oppkalt etter byen i New South Wales. Bilen er solgt over hele verden og ble badged den MasterAce og senere Estima i Japan. Den Tarago hjalp inspirere Ford Aerostar, Chevrolet Astro og Dodge Caravan minivans. Første generasjon

Toyota Tarago debuterte i januar 1983. Det inneholdt futuristisk kileformet styling som vil påvirke mange 1980 biler og minibusser. Dens viktigste designelement var dens videre kontroll stilling med midtmontert motor klemt under førerhuset. Mens populær for sin styling, drivstoff-effektivitet og evne til å romme opptil åtte personer, bedt den frem-kontroll design sikkerhetsmessige bekymringer på grunn av opplevd tvilsom stabilitet. Toyota har gjort en rekke forbedringer som inkluderte en spole bæresystem tatt fra personbiler, anti-roll barer og et ratt som vinklet mer som en personbil. Den Tarago kom i tre trimme nivåer: basen DX, mid-range GL og topp-end GLS. Kraften kom fra en 1,8-liters firesylindret motor og senere en 2-liters versjon som genererte 105 hestekrefter ved 1986. I 1983, den Tarago kom også med en valgfri 2-liters firesylindret dieselmotor.
Forbedringer

1986, ga Toyota Tarago en beskjeden ansiktsløftning som inkluderte doble frontlykter, oppgradert interiør trim, nye støtfangere og en 102-hestekrefter 2,2-liters bensin-injisert fire-sylindret motor. Toyota falt mid-range GL moniker og omdøpt den til GX. De luksus-orienterte GLS fikk tak takvindu. Bøtte-stil seter erstattet benken i andre rad. Avveiningen var de nye setene redusert kapasitet til syv personer. Forbedringene og lykkes med Tarago bedt automaker å utfylle minivan med budsjettet RV 2.2-versjonen med manuell girkasse. Fra 1983 til 1990, mer enn 100.000 Taragos forlot Australian utstillingslokaler.
The 1990

I 1990 gikk den Tarago fra kileform til egg form og inspirert Fords jellybean styling som kom i 1996. Styling var så populær at den forble uendret i et tiår. 1990-modellen satt på en 112,8-tommers akselavstand, som var et stort sprang fra 1983 modellens 88-tommers akselavstand. Den nye versjonen hadde en større bredde for å forbedre kjøreegenskaper og stabilitet. Slå minivan var en 138-hestekrefter 2,4-liters firesylindret motor med innsprøytning og en twin cam. En femtrinns manuell eller firetrinns automatisk girkasse suppleres motoren. High-end GLS kom også med full-time firehjulstrekk og en anti-lock bremser, eller ABS.
Late Model Taragos

Toyota falt firehjulstrekk-versjonen på grunn av sin høye prislappen og fokusert på å legge til standard utstyr, som cruise-kontroll og doble kollisjonsputer foran. De 2000 Taragos fått mer elegant restyling. Toyota også redusert produksjonskostnadene ved å plassere Tarago på en Camry plattform. Produksjon av 2,4-liters twin cam firesylindret motor hoppet til 156 hestekrefter. Trimme nivåer gjennom 2000-tallet besto av basen GLI, mid-level GLX og luksusen Ultima. Standard utstyr kjennetegnet dobbel air-condition, elektriske vinduer foran, AM /FM /CD lydsystem, servostyring og doble kollisjonsputer foran. ABS var standard på GLX og Ultima, og et alternativ på gli. I 2006 kom den større 50-serien og brakt passasjer belegg tilbake til åtte. En 273-hestekrefter 3,5-liters V-6 ble tilgjengelig et år senere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/106019.html

Previous:
Next:

minivans