Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

Chrysler Voyager Historie

Chrysler var i forkant av minivan utvikling, arbeider med utformingen av en liten varebil egnet for familier så tidlig som på 1970-tallet. Voyager minivan ble introdusert i 1984, og for mye av sitt liv ble solgt som en Plymouth modell. Selv om en minivan kalt Chrysler Voyager var bare kort tilgjengelig i USA, var Chrysler merke en mottaker av Voyager utvikling, salg luksus versjoner av minivan som Town and Country og en versjon med lengre akselavstand som Grand Voyager. Generation jeg

Den første generasjonen av Voyager begynte som en Plymouth modell som først ble produsert i 1984 årsmodell. The Plymouth Voyager, sammen med Dodge Caravan, introduserte et helt nytt konsept i det amerikanske markedet - minivan. Med plass til opptil åtte passasjerer og gods og akselavstand på en standard mid-size bil, en skyvedør for enkel tilgang og en samlet størrelse som tillot bilen for å passe inn i en standard garasje, minivan passe behovene til den typiske familien . Første firesylindrede Voyagers var underpowered, men bilens innovasjoner var nok til å få det på Car and Driver er årets ti beste listen. Den minivan ble solgt som Chrysler Voyager i Europa starten i 1988.
Generation II

Voyager ble redesignet for 1991 årsmodell. Det ble gjort endringer i minivan fjæring og styring, ble firehjulsdrift tilbys som et alternativ og en rekke sikkerhetsfunksjoner forbedringer ble gjort, inkludert tillegg av anti-bremser og skulder belter i alle sitteplasser stillinger. En førersiden airbag ble tilbudt i 1992. Endringer ble gjort i 1994 for å bedre sikten, ride støy, dør drift, utvendig styling og andre design problemer.
Generations III og IV

tredje generasjon av Voyager ble født i 1996 med en redesign som økte innvendig plass og komfort, og nye motorer ga minivan mer makt. I 2000 ga en annen redesign minivan en kortere akselavstand og enda kraftigere motorer, den 3,8-liters V-6 produserte 245 hestekrefter. I løpet av denne generasjonen, mellom 2000 og 2003 ble Plymouth Voyager avbrytes og Chrysler minivan ble solgt i USA som Voyager.
Senere Chrysler minivans

Etter avviklingen av Voyager, Chrysler fortsatt å utvikle og selge minivans via sin Town and Country modellen og lengre akselavstand Grand Voyager. Innen 2011, ble byen og landet drevet av en 3,6-liters V-6 som produserte 283 hestekrefter. Interiør funksjoner inkludert andre og tredje seterad som kaster inn den van gulv, strøm folding tredje seterad og flyttbare midtkonsoller. Sikkerhetsfunksjoner inkludert flertrinns kollisjonsputer foran, side gardin airbags i alle seterader og en førersiden kne-nivå airbag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/106009.html

Previous:
Next:

minivans