Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

History of Volkwagen Vans

The Volkswagen Type 2 varebil, ofte referert til som en Transporter, microbus eller buss, har blitt produsert av Volkswagen siden 1950. Gjennom mye av sin eksistens har det vist seg å være en underpowered og støyende, men likevel umåtelig populær, passasjer van etterlignet av mange amerikanske og europeiske bilprodusentene. Det gjenstår et ikon av 1960-tallet motkultur og er i dag en ettertraktet lager eller tilpasset van av samlere. Ti millioner hadde blitt solgt gjennom 2007. Origins

Som sin bror i Volkswagen Beetle, Type 2 steg fra asken av etterkrigstidens Tyskland takket være oppfinnsomhet av den britiske hæren. Ferdinand Porsche skapte Beetle, men produksjonen ble avbrutt av andre verdenskrig. Etter krigen overvåket British Army Major Ivan Hirst produksjonen av Volkswagen i Wolfsburg anlegg for å hjelpe kick-starte den tyske økonomien.
Type 2

Type 2 er designet av Ben Pon. Det inneholdt en bakmontert luftkjølt fire-sylindret motor identisk med Beetle. Det fordrevet bare 1131cc å generere 25 hestekrefter. Motor oppgraderinger fulgt med 1131cc, 30-hestekrefter-versjonen i 1953 og 1192cc, 36-hestekrefter motor i 1955.
Modeller
p Som Transporter vokste i popularitet gjennom 1950-tallet, ble mange versjoner tilgjengelig: The varebil, walk-gjennom varebil med dører på begge sider, Samba eller Deluxe microbus med flere takvinduer, en Kombi som hadde vinduer og flyttbare bakseter, pickup, mannskapet førerhuset og Westfalia camper.
Body Design

Selv i 1950 og 60-tallet, virket Volkswagen å erkjenne at retro-styling var tidløs. Den microbus 'body design endret seg lite 1950-67. Det inneholdt en delt frontrute, side-split cargo dører åpne utover. Kroppen var en drosje-forward design der sjåføren satte over forhjulene. De 1968 modellene inneholdt en helt nytt utseende som mange kritikere sier utslettet sjarmen og unikhet av første generasjon Type 2. Den fremre ett stykke frontruten ble buet. Siden lasten dørene gled på et spor, ble dashbordet støpt plast i stedet for metall, og alle siderutene var svært store.
Etterlignere

1959, kopierte Chevrolet Volkswagen konseptet med sin bak-motor corvair bil og Corvan. Snart var det Ford Econoline, Dodge A100 og Chevrolet ChevyVan innført, alle med drosje frem design og 6-sylindrede motorer.
Senere modeller

Mekanikken for Type 2 gjennom 1990 var i hovedsak identisk med Beetle. Etter 1990 byttet VW til en frontmontert vannkjølt motor og forlatt drosjen fremover styling. Likevel salget holdt seg gjennomgående høy i USA for sin nostalgiske verdi og i Europa og Asia for praktisk sin.
Legacy
p Som med Beetle, demonstrerte Type 2 at en passasjer kjøretøy kan med hell markedsføres uten omfattende restyling hver fire til fem år. Pålitelighet og en bakvendt men tidløs design kan forlenge levetiden til enkelt modell over flere tiår. Framveksten av type 2 som en familie bil var så rask og forble så konsekvent at amerikanske bilprodusentene innsett at store, kraftige truck-baserte varebiler ble ikke appellerer til forstads familie. Detroit-baserte produsenter skalert tilbake å utvikle mini-van, som skylder en takknemlighetsgjeld til Type 2.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/105565.html

Previous:
Next:

minivans