Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

Informasjon om Chrysler minivans

The Chrysler Corporation var instrumental i popularisering av minivan i Amerika. Lanserer sin minivan linjen samtidig som Toyota, fanget Chrysler en stor markedsandel og bygde biler som påvirket andre minivans bygget av sine konkurrenter. Siden 1984 har Chrysler tilbys en rekke minivan modeller som har blitt revidert og oppdatert kontinuerlig. Innledning

Chrysler sin første minivan, solgt som både Dodge Caravan og Plymouth Voyager, ble først tilgjengelig for 1984 årsmodell. Det ble kreditert som å skape et nytt markedssegment, catering til familier og tilbyr mer lagringsplass enn en vanlig bil (eller en stasjonsvogn) og flere av de forbedringer som større lastebiler eller full-size varebiler lacked.Both Dodge Caravan og Plymouth Voyager ble bygget på Chrysler S-plattformen, som selv ble tilpasset fra K-plattformen (av "K bil" berømmelse). Den opprinnelige Caravan /Voyager ville ville gå videre til å bli en av de mest solgte biler gjennom tidene.
Marketing

Ideen til minivan ble unnfanget av Lee Iaccoca og Hal Sperlich mens begge jobbet på Ford Motor Company. Når styreleder Henry Ford II nektet å utvikle sitt prosjekt, hoppet Iaccoca og Sperlich til Chrysler. Der bygde sin første minivan prototype, som til slutt ville se produksjonen som Caravan /Voyager.Chrysler opprinnelig slet med å finne en måte å markedsføre sine minivans. Begrepet "Magisk Wagon" ble brukt i noen tidlige reklame, men foreningen med stasjonsvogner ble senere nedtonet i favør av "minivan" sikt, når den fått bred aksept.
Evolution

I 1987 Chrysler gjorde den første store endringen til sine minivans, som tilbyr både Caravan og Voyager i lengre, utvidet akselavstander kjent som Grand Caravan og Grand Voyager. Alle de Chrysler minivans sitter syv passasjerer i hva som kom til å bli en standard sitteplasser konfigurasjon med to front bøtte seter og to bakre seter, med plass til to passasjerer i andre rad og tre i tredje rad. Grunnen til bare to passasjerer med montering i den andre raden var behovet for å romme plass for tilgang til den tredje rad fra store passasjer glidende sidedør. Denne konfigurasjonen ble brukt av Ford og General Motors da de introduserte sine egne minivans senere i tiåret.
Senere modeller

I 1990 introduserte Chrysler en ny minivan modell, Chrysler Town and Country. Basert på den samme utvidede akselavstand som Grand Caravan og Grand Voyager (begge fortsatt i produksjon) byen og landet ble tilbudt som en oppskalere versjon av minivan. Den kom med en rekke funksjoner, blant annet elektriske vinduer og dørlåser, klimaanlegg og tilgjengelige skinn seating.For 1991 årsmodell, introduserte Chrysler sin andre generasjon minivans, pusset alle tre modellene. Den nye designen var mer aerodynamisk utseende og innarbeidet flere nye V6 motor alternativer. En annen redesign ville komme i 1996 med innføringen av en tredje generasjon, og en fjerde generasjon kom i 2000.
Aktuelle funksjoner

I 2007, den femte generasjonen av Chrysler minivan ble innført, solgt som både Chrysler Town and Country og Dodge Grand Caravan. Minivan markedsandel ble raskt krympende på grunn av populariteten av SUVer og crossover kjøretøy. Men Chrysler minivans har en rekke interiør-og sitteplasser alternativer som skiller dem fra disse andre kjøretøyer. Blant disse funksjonene er Stow 'n Go Seating, som har vært tilgjengelig siden 2005. Den tillater sjåfører å kaste baksetene i avdelinger integrert i gulvet, rydde ut det maksimale lastekapasitet. En annen sitteplasser Funksjonen kalles Swivel 'n Go, og det gjør at andre seterad dreie rundt og møte den tredje rad.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/105566.html

Previous:
Next:

minivans