Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> minivans >> Content

Om Minivans

Ah, minivan. Perfekt for toting rundt barna og deres fotball utstyr, romslig nok for en familie på fem å spre seg i uten bumping albuene, er minivan en nødvendig oppkjørselen pryd for mellomstore familien. Bygget litt mindre enn den tradisjonelle passasjer van ble minivan konstruert med tanke på familier, og behovet for maksimal innvendig plass. Funksjon

minivan har tradisjonelt seks passasjerer og en sjåfør, og er bygget for å bære disse syv personer komfortabelt. Minivan er markedsført til surburban familier, og har nok lasterom i bagasjerommet området for å holde sportsutstyr for den gjennomsnittlige familien, samt fjellene i dagligvarer som en familie trenger regelmessig. Minivans er også designet for å være komfortabel nok for en middels stor familie for enkelt å reise på bilturer, med takstativet for bagasje og camping utstyr.
Egenskaper

minivans har skyvedører (noen automatisk, noe manuelt) som er større enn tradisjonelle bildører. Deres størrelse gjør det enklere for passasjerene å komme inn og ut av den dypere passasjer området. Den minivan har to seter foran, en første seterad bak sjåføren som enten kan være en benk eller flere bøtte seter, og en langt rekker utover det som seter tre. Mange minivans har avtagbare baksetene, med de bakre seterad som felles ned flatt, skaper ekstra funksjon i en last van kapasitet. Minivans nesten utelukkende har automatgir, med unntak av Volkswagen Van, som er en tidligere versjon av minivan. (Europeiske og asiatiske minivans kan ha manuelle girkasser.) Takstativ er en vanlig funksjon, som er en dyp trunk rom for lagring. Nye minivans har DVD-spiller som allerede er installert i taket for passasjer bruk mens du kjører.

Identification

minivans er lett gjenkjennelige med sin lange og høye rektangulære unibody rammer . En minivan vil være litt lengre enn en stasjonsvogn, og høyere. En nyere minivan vil ha skyvedører på begge sider, mens en eldre minivan kan bare ha en skyvedør på den ene siden. (En europeisk og japansk gjort minivan vil ha svingende sidedører.) En passasjer komme inn i en minivan blir nødt til å trappe opp for å komme inn, i motsetning til dukke ned i en vanlig bil. De fleste minivans har forhjulsdrift (med unntak av Toyota Van Wagon og Volkswagen Vanagon, som er 4 hjulstrekk). Minivans har en topp-hengslet stammen dør.
Fordeler
p Hvis du er regelmessig transporterer mer enn fire personer i bilen din på en daglig basis, den ekstra plassen en minivan gir er en stor fordel over gjennomsnittlig fem seters bil. Minivans er mindre og få bedre gass kjørelengde enn de større passasjer varebiler. Minivans kjøre som en stasjonsvogn, med bonus for ekstra takhøyde, større trunk plass, og mer individuell passasjer plass i sittegruppene. Andre fordeler med visse minivans er sitteplasser alternativer - noen seter kan slås, fjernet, svinges eller flatet ned i et gulv kupé. For eldre eller funksjonshemmede, kan en minivan være lettere å komme inn og ut av, og Manøver rundt inne.
Størrelse

En minivan er 65-70 inches høy , ca 8 inches høyere enn en bil. Forsiden av en minivan er forkrøplet, med motoren sitter mye nærmere forkanten av van enn det ville gjort i en bil. Den store minivan (som Honda Odyssey, Dodge Galaxy og Ford Caravan) er 180 inches lang, mens den kompakte minivan (Mitsubishi Expo, Nissan Axxess) er 165-180 inches lang.
Historie

I 1950 kom Volkswagen ut med en varebil basert på bobla sin. Flat-nosed, med en motor på baksiden, hadde van passasjer dører som åpnet, bare på den ene siden av van, det motsatte av førersiden. Fiat fulgt etter, og skaper en varebil med lignende funksjoner. På 60-tallet begynte japanske og amerikanske bilprodusenter å lage kompakte varebiler. I 1968 introduserte Volkswagen skyvedøren på siden, og dette forseglet fremtiden ut av minivans, selv den dag i dag.
Hensyn

amerikansk bruker begrepet "minivan" å beskrive kjøretøyet, mens i Europa og India, er den samme van kalt en "Multi-Purpose vehicle" (MPV). En mini MPV er en mindre versjon av minivan, er en kompakt MPV omtrent på størrelse med en liten familie bil og en stor MPV er på størrelse med en større familiebil. I Asia, har begrepet multi-utility vehicle (MUV) samme betydning som MPV. Disse er også noen ganger referert til som "folk-carrier" og "people mover" i disse landene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/minivans/105561.html

Previous:
Next:

minivans