Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> hybrid Cars >> Content

Hva er en hybridbil batteri?

I de senere årene har det vært et økende behov for å ha biler som kan redusere forurensning og bekostning av bensin-drevne biler. Hybridbiler har dermed vokst i popularitet, og en stor del av disse kjøretøyene er deres batterier, gjort for å forbedre den generelle bilers effektivitet. Formål

hybridbil batteri --- et oppladbart batteri som brukes for hybridbiler --- er ansvarlig for driften av alle funksjoner i bilen. Dette er i kontrast med de fleste bilbatterier, der dens viktigste formål er å starte motoren og drive tilbehør, for eksempel radioen og klimaanlegget. Hybrid batteri krefter elektrisk motor --- den komponenten som drev kjøretøy --- samtidig redusere presset på bensin motor, og dermed redusere mengden drivstoff bilen trenger. Hybridbil Batteriet er laget for bilen å kjøre for lengre perioder av gangen i mellom turer til en bensinstasjon
p Det er i dag tre typer hybrid bilbatterier:. Blybatterier, nikkel-metall hydrid ( NiMH) batterier og litium-ion (Li-ion) batterier.
blybatterier

bly-syre batteri --- så kalt på grunn av kombinasjonen av bly elektroder og syre til å generere elektrisitet i dem --- ble oppfunnet i 1859, og dermed gjør det den eldste oppladbare bilbatteri rundt. Det er den billigste å produsere og de mest kjente, takket være sin eksistens i mer enn et århundre. Imidlertid er den tyngste og mest toksiske av de tre hybride bilbatterier, blir dermed den minst egnet for hybrid bilens hensikt å redusere forurensning og bedre drivstofføkonomi. Faktisk går det risikoen for eksplosjon hvis overladet.

Nikkel-metall hydrid batterier

nikkel-metall hydrid batterier kom inn i mainstream bruk på slutten 1980. I dag blir de brukt i biler som Toyota Prius, og hybrid versjoner av Toyota Highlander, Ford Escape og Saturn Vue. Styrkene til nikkel-metall hydrid batterier er det høy tetthet energi (hvor mye energi som kan holdes i vekt eller volum) og dens relative mangelen av giftige materialer. Men det kan være kreftfremkallende, og gruvedrift prosessen for materialet er vurdert som svært truende for folkehelsen og miljøet.
Lithium-Ion batterier

lithium- ion batteriet er ansett å være den neste generasjonen av hybrid bilbatterier. Den har lavere toksisitet og høyere energitetthet enn både bly eller nikkel-metall hydrid batterier. Litium-ion-batteri har sine ulemper, men blant dem er et høyere antall lade sykluser og dens tilbøyelighet til å svekkes raskere enn andre oppladbare batterier.
Katoder av Lithium-Ion batterier

Litiumionbatterier kan variere i henhold til kjemien av katoden, som er en av de to elektriske ledere (elektroder) som er funnet i et batteri. Dette er spesielt viktig fordi det som katoden er laget av bestemmer cellens kapasitet. Det er den del av batteriet som mottar litium-ioner fra den andre elektrode (anode) under utladning, og leverer dem til anoden når ladet. De store katoden materialer varierer i pris, holdbarhet, ytelse og sikkerhet. De omfatter:. Cobalt dioxide, nikkel-kobolt-mangan (NCM), nikkel-kobolt-aluminium (NCA) og jern fosfat (FePo)

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105314.html

Previous:
Next:

hybrid Cars