Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Hvordan firehjulstrekk Trucks arbeid?

Det tar ikke en stor porsjon inspirasjon å tenke på å gå fra fire hjul til firehjulstrekk. Faktisk, 4WD drivverk som vi kjenner det i dag nesten falt sammen med den første bilen selv, etter bak den første Benz Patent-Motorwagens etter bare åtte år. Den detalj involvert og nivå av raffinement har endret seg siden da, men sannsynligvis ikke så mye som du kanskje tror. Hvordan 4WD anlegg

Kjernen er en 4WD system ethvert system som sender motoren sitter kraft til alle fire hjul. De kommer i tre grunnleggende varianter: true 4WD, firehjulsdrift og uavhengig firehjulsdrift. En ekte 4WD systemet låses mekanisk foran og bak aksler sammen ved hjelp av en overføre saken, og gjelder en konstant 50/50 foran til bak makten delt når aktiv. En AWD-systemet bruker et senter differensial som gjør at de fremre og bakre aksler for å slå på ulike hastigheter, og en IWD systemet bruker en egen motor til å drive hvert hjul.
Transfer sak Function

Transfer tilfeller kommer i to grunnleggende varianter, enten gir-eller kjede-drevet. Rettet overføring tilfeller fungerer svært likt en manuell girkasse slått på sin side, med en gjennom-aksling som driver bakakselen og fungerer som en inngående aksel. En utstyret festet til gjennom-akselen engasjerer et annet gir på forsiden utgående aksel, når de to er låst sammen, deler makten jevnt fra foran til bak. Kjededrevne tilfeller er lettere og mer stillegående enn Tannhjulsdrevet tilfeller, men er ikke så sterk.

Overføre saken Variasjoner

overføre saken kan bruke enten direkte kjøre bare eller det kan innlemme en andre rekke for rock-gjennomgang og off-roading. Det lave utvalget "krabbegir" er vanligvis rettet i forholdet mellom 3 - og 6-til-1, og tillater motoren å utøve langt mer dreiemoment for traversering store hindringer eller vanskelig terreng på lav hastighet. Overføringen kan saken enten integrert eller skilt (AKA "gift" eller "skilt", henholdsvis). En integrert fordelergirkasse erstatter transmisjonens fastboltet bakre seksjon, kjent som halen. Dette gjør overføringen tilfelle og overføring effektivt med en enkel enhet. En skilt overføre saken er en egen enhet som bolter til chassiset bak overføring, knyttet til overføring via en kort drivaksel.
Huber og Full-Time 4WD

Nesten alle 4WD lastebiler benytte noen form for opplåsbare nav for å koble hjulene fra Framakselens aksel-aksler når den ikke er i 4WD. Kjøring med huber permanent låst til akselen ville resultere i et tap av drivstofføkonomi via økt drivlinje dra og mulig skade på aksel og overføre saken. Mange lastebiler bruker auto-låsing huber som engasjerer når overføringen saken gjør, som tillater føreren å engasjere sitt system uten å komme ut å manuelt låse navene. Mange "fulltids 4WD" systemer bruker bilens hjul hastighet sensorer eller andre apparater for å avgjøre når lastebilen er i ferd med å legge inn en skarp kurve. Overføringen tilfelle vil da midlertidig slippe ut av 4WD og la lastebilen skal slå, så re-engasjere når lastebilen retter seg ut igjen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103307.html

Previous:
Next:

4X4