Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Tips for Yamaha Rhino

Yamaha Rhino har vist seg et nyttig kjøretøy - ikke bare på gården, men for jegere også. Rhino har firehjulstrekk, god bakkeklaring og robuste styling. Skikkelig utrustning, og deretter trygt i drift, er en Yamaha Rhino ikke annerledes enn utrustning og kjører en full-size lastebil. Men det er farer som skal vurderes og sikkerhetsutstyr bør ikke ignoreres. Sikkerhetsutstyr

Bruk sikkerhetsutstyr følger med Yamaha Rhino. Rhino er en relativt topptung kjøretøy. I ulendt terreng, kan det være ganske enkelt å velte en, spesielt hvis driveren er uerfarne. Yamaha Rhino er utstyrt med setebelter som skal bæres til enhver tid når bilen er i gang for å redusere sjansen for skader i tilfelle en velt. En hjelm er et must når løypekjøring. Ikke bare hindre hjelmer har hodeskader, men de kan også bidra til å avverge problemer ved skjerming sjåføren eller passasjeren fra rusk på grunn av Rhino er mangel på en frontruten.
Cargo

Yamaha Rhino kan føre last, men husk at lasteplanet på bilen sitter litt høyere enn sitteposisjon. Dette betyr at lasterommet er over midtpunktet av kjøretøyet. Stor last skal ikke utføres på Rhino lasterommet fordi dette vil legge vekt på toppen av kjøretøyet, oppskakende sin tyngdepunktet. Det beste alternativet for å bære tunge og uhåndterlige gjenstander er å bruke en trailer.
Tilbehør

Mens accessorizing Yamaha Rhino er halve moroa, er det viktig å merke seg at for mange tilbehør kan være skadelig for manøvrerbarhet sin og potensielt føre til sikkerhetsmessige hensyn. Tilpassede hjul og dekk, i særdeleshet, bør vurderes nøye før kjøp. Noen felger og dekk som er produsert for Yamaha Rhino er ikke laget for off-road bruk.
Driving

Å kjøre Yamaha Rhino er en helt annen erfaring fra kjøring en vanlig bil eller firehjulstrekk kjøretøy. Følelsen av fart er ganske mye mer merkbar, særlig siden Rhino kan overstige hastigheter på 60 mph. Husk at Rhino ikke slår fort på disse hastighetene, og at bilen vil raskt velte hvis den er presset for hardt. Nye ryttere bør alltid starte sakte, får en følelse for kontroll av kjøretøyet før du prøver noen lumske off-road kurs.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103277.html

Previous:
Next:

4X4