Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

AWD-systemet Typer

An all-wheel-drive (AWD) kjøretøyet leverer strøm til alle hjul, snarere enn bare foran eller bak seg. Dette gjør det bedre rustet for vanskelige forhold. Det er noen forskjellige AWD tilgjengelige alternativer, og det er viktig å forstå hva som gjør dem forskjellig før du kjøper en. Permanente AWD

Noen AWD systemer er permanente, noe som betyr at motoren driver alle fire hjulene hele tiden. Dette betyr at det er mindre drivstoff-effektiv enn en AWD-system med mulighet for å slå den av, fordi det tar mer drivstoff for å drive fire hjul enn det gjør å drive to. Men disse permanente systemer har senter differensialer, som er girsystemer som distribuerer kraften mellom de fire hjulene, noe som gjør slipping og låsing rundt hjørner mindre sannsynlig.
Valgfritt AWD
< p> Noen biler og lastebiler har en valgfri AWD system. Dette er mer drivstoff-effektive fordi du trenger bare å slå den på når du trenger det. Dette sparer drivstoff når du kjører i normale forhold, noe som gjør det billigere å kjøre. Men ikke valgfrie AWD systemer ikke har et senter differensial, slik at den samme mengde strøm er distribuert til alle hjulene, hele tiden. Dette gjør låste hjul mer sannsynlig når du går rundt hjørner.
Automatic AWD

En automatisk AWD-systemet bruker en datamaskin til å slå AWD-funksjonen av og på. Enda viktigere, skjønt, endrer det i hvilken grad den AWD-funksjonen fungerer ved stadig å fordele strøm til forskjellige hjul, avhengig av behovene i tiden. Dette lar føreren konsentrere seg om veien, i stedet for manuelt å endre hvor strømmen går (selv om det kan også være forstyrrende å ha makt distribusjon stadig endring når du kjører gjennom vanskelig terreng).
Car AWD

p Det er en viss form for AWD-system som er tilstede i biler i stedet for lastebiler nevnt ovenfor. Det er mindre kraftig, og derfor egentlig ikke egnet for off-road kjøring, men det er bra for kjøring på vanlige veier gjennom dårlige værforhold.

Noen av disse systemene jevnt levere strøm til alle hjulene, mens andre distribuere det mer ulikt, med noen bare gi en liten bit av kraft til forhjulene, men med det meste av kraften på bakhjulene. Dette gir bilen et litt mer trekkraft, men ofrer ikke veldig mye drivstofføkonomi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/103276.html

Previous:
Next:

4X4