Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> 4X4 >> Content

Slik deaktiverer All-Wheel Drive for to-Wheel Drive

Mange off-road kjøretøyer har in-dash brytere som tillater føreren å velge to-eller fire-wheel-drive-modus. I slike kjøretøyer, invalidiserende "all-wheel" drive er en enkel og grei prosess. Hovedsak bryteren (eller spak eller knapp) fører til en mekanisk girkasse i de fire-wheel-drive bilens overføre saken. Hvis bilen ikke har slikt bytte, skjønt, kan du prøve å minimere aktivering av all-wheel-drive-modus ved å justere kjørestilen din. For å få fullt deaktivere all-wheel drive i slike biler, må du gjøre endringer i maskinvaren, noe som potensielt kan være skadelig for bilen eller i det minste ugyldig bilens garanti. Instruksjoner
en

Se etter en bryter. Finn ut om din all-wheel-drive bilen er designet for å gi sjåføren kontroll over hvilke hjul er å bli kjørt. Mange off-road kjøretøyer har en knapp i midtkonsollen som setter bilen inn enten to-wheel-eller fire-wheel-drive-modus. I to-wheel-drive-modus, strøm sendes bare til enten foran eller bakhjulene (vanligvis på baksiden) uavhengig av veiforholdene. Hvis bilen er utstyrt med et slikt bytte, generelt kjøre i to-wheel drive mindre veier ar våt eller det er snø eller is, eller når du planlegger å gå off-road.

Andre biler som har all-wheel-drive evne har knotter, ringer og brytere som vil indirekte påvirke hvilke hjul er å bli kjørt. I biler, lastebiler og SUVer som har "regn" eller "snø" modus, slike moduser favorisere firehjulsdrift. Vanligvis tenker jo verre bilen værforholdene er, jo mer sannsynlig vil engasjere firehjulsdrift i stedet for to-wheel drive. Hvis bilen bytter til all-wheel-drive-modus etter en tung dose av hjulspinn i normal eller sport-modus, vil det enten bytte til firehjulsdrift ved første snev av hjulspinn eller permanent sende strøm til alle fire hjul når snøen er valgt på den sentrale dial. Så, hvis du kan, plukke utvalget som stemmer best overens med den vær-og føreforhold.
2

Drive forsiktig. Hvis bilen din ikke har en driver-justerbar kraftutfoldelse system, kan du minimere eller noen ganger helt eliminere aktivering av all-wheel-drive-modus ved å kjøre så forsiktig som mulig. I biler som ikke er utstyrt med permanent firehjulsdrift er makten sendt til bare to hjul i normal kjøring og til alle fire når hjulspinn er oppdaget på de to drivhjulene. Hjulspinn er mer sannsynlig i snø, regn og gjørme, og når sjåføren trykker på gasspedalen. Jo mer forsiktig du akselerere, spesielt når du kommer ut av svinger, jo mindre sannsynlig er det at bilen automatisk bytte til all-wheel-drive-modus.
3

Deaktiver én aksel mekanisk. De fleste moderne all-wheel-drive vehicles tillater ikke sjåføren å deaktivere all-wheel drive, og vil permanent sende noen kraft for hver hjulet uansett kjøreforhold. Hvis du har et slikt kjøretøy (den eneste måten å være sikker er å slå opp i brukerhåndboken), er det eneste alternativet for å slå av strømmen til en av akslene via mekanisk intervensjon. Du kan gjøre dette på ulike måter. I Subarus, for eksempel, må du sette inn sikringen i FWD (forhjulsdrift) sporet. Dette sporet er vanligvis tomme, og bare for å bli fylt hvis du kjører med plassbesparende dekk for korte avstander. I Ford Explorer, kan du klippe den elektriske ledningen som fører til det systemet som sender kraft til forhjulene. Slike tiltak bør vurderes nøye og kan føre til mekanisk svikt hvis utført skjødesløst.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/4x4/102970.html

Previous:
Next:

4X4