Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Karakterer og bruksområder av Motor Oil

De fleste vet at de skal skifte olje på sine biler omtrent hver 3000 miles eller tre måneder, avhengig av hva som inntreffer først. Imidlertid kan de ikke vet mye om hvordan deres olje virker eller hvorfor enkelte motorer krever en bestemt type type olje over en annen type. Forstå viktigheten av bilens motor olje kan hjelpe sjåførene forstå hvorfor de trenger for å utføre regelmessige oljeskift og kjøpe kvalitet olje for deres bil eller lastebil. Bruker

Motor olje primære jobb er å holde bilens motor smøres skikkelig. Uten smøring, vil motoren bygge seg opp for mye friksjon og varme som metallkomponenter fortsetter å komme i kontakt med hverandre ved høye hastigheter. Hvis dette skjer, kan motorens forskjellige komponenter blir vridd, gripe opp inne i motoren eller bli skadet på annen måte. Motorskade kan drastisk forkorte levetiden til kjøretøyet og er dyre å reparere.
Viskositet

Hver type motorolje er gitt et annet navn, for eksempel, SAE 5W-30. Den "SAE" del av oljen betegnelsen står for Society of Automotive Engineers. SAE utviklet klassifikasjonssystemet for motorolje. "W" står for olje viskositet i kalde temperaturer. Tallet uten den "V" betegnelse representerer viskositeten av motorolje ved normal temperatur motoren går. I hovedsak betegnelsen 5W-30 betyr at oljen oppfører seg på samme måte som en SAE 5 olje på kalde temperaturer, men oppfører seg som en SAE 30 ved normale motor temperaturer. Grunnen til at du vil ha en olje som oppfører seg annerledes under ulike temperaturer er å sørge for at motoren alltid får tilstrekkelig smøring for å unngå skade.
Bilder Syntetiske

Syntetiske oljer ble utviklet for å gi bedre smøring ved høyere temperaturer. De har økt i popularitet siden andre verdenskrig. Syntetiske oljer er ment å være i stand til å forbedre drivstoff kjørelengde og redusere slam buildup. Semi-syntetiske oljer også eksisterer. Disse inneholder en blanding av naturlige og syntetiske oljer. Noen motorer krever nå syntetiske oljer i henhold til sine produsenter.
Hva Oil å bruke?

I praktisk talt alle situasjoner, er det best å bruke den type motorolje som er anbefalt av bilens produsent i bilens eller lastebil eiere manual. Bruk av en annen type motorolje eller olje additiv kan skape problemer for bilens motor, inkludert tilstopping eller manglende smøring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133245.html

Previous:
Next:

oljeskift