Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Typer motorolje

Motorolje gir smøring for de bevegelige delene av kjøretøyet. Det bidrar til å absorbere og fjerne varmen fra motoren, så vel som å fjerne partikler fra systemet som følge av forbrenning. Den type motorolje du bruker kan påvirke ytelsen og holdbarheten av motoren din. Noen oljer på markedet avledet fra råolje, og noen er syntetiske. Betegnelsen "viskositet" beskriver tykkelsen og flyt av olje ved forskjellige temperaturer. Single-Grade

Single-grade motorolje er et derivat av råolje opprettet ved raffinering av råolje. Etter bransjestandarden, kan single-grade olje ikke har noen tilsetningsstoffer som tillater det å fungere på to viskositeter. Den største ulempen med single-grade olje er dens manglende evne til å håndtere ekstreme temperaturer. Hvis du bruker en høyere viskositet oljen er tykkere i kaldt vær og bilen er vanskelig å starte. Hvis du bruker en lavere viskositet, vil oljen bli for tynn ved høye temperaturer for å smøre motoren tilstrekkelig. De 11 graderinger av viskositet for single-grade olje er 0W, 5W, 10W, 15W, 20W, 25W, 20, 30, 40, 50 og 60 år. "W" på de første seks karakterer betegner egnetheten av oljen for vinterbruk.
Multi-Grade

Multi-grade motorolje gjennomgår den samme raffineringsprosessen som råolje, men har viskositet indeksforbedrere, eller VII, lagt til mix. Tilsetningen av VIIs tillater oljen å fungere på to ekstreme temperaturer. Et sett av to tall, som 5W-30, beskriver olje. I dette tilfellet betyr det at oljens viskositet er lav nok i kalde temperaturer for å la motoren sveiv, men også opprettholder ved høyere temperaturer en viskositet på 30 på SAE J300 viskositetsgraden kravet skala.


Konvensjonell Motor Oil

Konvensjonell olje er rett og slett den oljen som er aby-produkt av råolje raffinering. Oljen kan ha VIIs lagt til, da dette ikke påvirker klassifiseringen. Konvensjonell olje fungerer godt som et smøremiddel, men det har en tendens til å bryte ned raskt, som ekstreme temperaturer bryte ned sine naturlige hydrokarbon obligasjoner.
Syntetisk olje

Syntetisk olje er en skapelse fra andre kjemiske forbindelser. Fordi det må gjøres, og er ikke bare et biprodukt, er syntetisk olje dyrere enn konvensjonelle oljer. Syntetisk olje gir mer langvarig beskyttelse for motoren din, siden det ikke finnes hydrokarboner obligasjoner påvirket av den høye varmen fra motoren.
Syntetisk blandinger

Syntetiske blander er oljer som er en blanding av konvensjonelle og syntetiske oljer. Dette gjør de syntetiske blander å gi noen av fordelene med syntetisk olje, mens konvensjonelle olje blandet i bidrar til å senke prisen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133221.html

Previous:
Next:

oljeskift