Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en Chevy HHR

Chevy begynte produksjonen av HHR i 2006, og tilbød en 2.2L og 2.4L firesylindrede motorer. Chevy raskt åpnet opp alternativer for å inkludere en 2.0L firesylindret. Produsenten anbefaler at du skifte olje hver 3000 til 5000 miles med fem liter SAE 5W30 for alle motorstørrelser. Du kan bruke en høy kjørelengde eller syntetisk olje for å forlenge levetiden på motoren og sel. Oljeskift tar ca 15 minutter med riktig verktøy og et sett med bil ramper. Du trenger:
Bil ramper
Ratchet
Momentnøkkel
15mm socket
32mm socket
bunnpanne
Wix 57082 Oil Filter
5 liter SAE 5W30

Vis flere instruksjoner
en

Drive bilen på et par av bil ramper, og engasjere seg i nødbremsen.
2

Skyv verktøy og olje bøtte under motoren. Plasser bøtte under oljepluggen, som ligger på passasjersiden av motoren som vender mot baksiden av kjøretøyet.
3

Løsne og fjerne oljen bunnpluggen med 15mm socket. Sett til side. La all væsken renne inntil bare noen få dråper kommer ut. Bytt ut oljepluggen, og stram til 18 fot pounds av dreiemoment. Stram pluggen til tettsittende, og en kvart omdreining fortiden med en skralle, hvis du ikke har en momentnøkkel.
4

Løft panseret. Oljen pumpes ut gjennom filterhuset hetten befinner seg til høyre på motorblokken. Bruk en 32mm socket å løsne hetten, og fjern deretter for hånd. Filteret er festet til hetten, og vil dryppe. Ta ut filteret og kast den. Bytt ut pakningen på oljefilteret cap som nødvendig (følger med kjøpet av filter) mens tørke ny olje på pakningen. Pakningene er litt svart gummi band som dukker på plass. Plasser et nytt filter på lokket, og sett hetten. Trekk til for hånd, og deretter en kvart omdreining videre med en pipenøkkel.
5

Fjern oljepåfyllingslokket, merket og øverst på midten av motoren, og legge til fem liter SAE 5W30. Skift olje cap. Starte bilen og la den gå i to minutter. Overvåk pluggen og oljefilter etter tegn på lekkasjer. Eventuelle lekkasjer merke ville være et resultat av en løs bolt eller pessar eller skadet pakning. Stram eller skift ut etter behov og sjekker. Lukk panseret. Back off av rampene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132918.html

Previous:
Next:

oljeskift