Hvordan beregne en Ring & Pinion Gear Ratio

Den bakre enden av en bil inneholder to tannhjul som kalles ring og pinjongtannhjulene. Ringdrevet er rund med tennene på den ene siden. Vil drevet kan best tenkt som et spyd som har tenner som går i spiral opp og rundt den. Disse to tannhjul mesh sammen i den bakre ende for å bevege kjøretøyet. Det er tider når du ønsker å bestemme girutveksling. Dette er mest vanlig i racing programmer. Girutveksling kan avgjøre om bilen har rask akselerasjon eller høyere topphastighet. Fastsettelse av en girutveksling er en ganske enkel prosess som innebærer litt arbeid og litt matematikk. Du trenger
Grease blyant
Vis flere instruksjoner
en

Jekk opp bilen hvis bakenden er fortsatt installert. Sett bilen på bukker for å holde den fra å falle før du får under den.
2

Tøm girolje fra bakenden hvis det er fortsatt sammen. Dette gjøres enkelt ved å plassere en beholder under den bakre ende og løsne flere bolter i sentrum av den bakre ende på huset det som refereres til som "gresskar," den sfæriske sentrum av den bakre ende, inntil oljen begynner å renne.
3

Fjern ringen og pinjongtannhjulene fra bakenden når oljen er drenert.
4

Tell antall tenner på hvert gir og skrive disse tallene ned. Bruk en fett blyant for å markere ringdrevet der tellingen ble startet, så tennene er ikke telles to ganger.
5

Del antall tenner på hele kransen med antall tenner på tannhjulet gear. Hvis du har 37 tenner på kransen og 9 på pinion deretter dele 37 med 9. I dette tilfellet har du et forhold på 37/9 = 4,11.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125141.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil