Hvorfor bruke Tie Rods ut?

Automobile suspensjon og styresystemer arbeide gjennom et komplekst samspill av deler og geometri som gjør at sjåførene til trygt styre sine kjøretøy. Under normale forhold disse delene fungerer pålitelig og problemer er sjelden. Uvanlig slitasje kan oppstå under visse forhold og omstendigheter, imidlertid, og føre til for tidlig svikt. Selv i de beste forhold, vil styrekomponentene som pressbolt etterhvert bli oppbrukt. Normal slitasje

Forankringene er en integrert del av forstillingen og er ansvarlig for overføring av rattbevegelser fra driveren til forhjulene. Når kjøretøyet beveger seg, er pressbolt konstant bevegelse som bilens fjæring møter ujevnheter og sjåføren styrer bilen. Over tid dette fører til slitasje av pressbolt og de til slutt blir for slitt til å fungere ordentlig, og må skiftes ut.
Smøring

The No 1 årsaken til overdreven tie stang slitasje er mangel på smøring. Tie stenger kommer i to grunnleggende former: praktiske og forseglet. I brukbare typer, er en smørenippel bygget inn i tie rod å tillate periodiske tillegg av fett som smører ball-and-socket joint og reduserer frekvensen av slitasje. Brukbare tie stenger krever rutinemessig tilskudd av fett for å opprettholde tilstrekkelig smøring. Unnlatelse av å regelmessig legge fett på de riktige intervaller gir økt slitasje og tie rod slutten slites ut. Forseglede tie stenger krever ikke regelmessig vedlikehold, og er rett og slett byttes ut når de blir slitt.

Skade

Forankringene kan bli skadet av støt med fortauskanter, på vei rusk og som et resultat av kjøring i ulendt underlag som jettegryter og konstruksjon områder. Disse voldsomme støt kan påføre en bøyd tie rod montering og føre til en løsning av ball-and-socket joint i tie rod. Dette kan føre til styring problemer og økt slitasje på trekkstengene.
Misbruk

Unormale kjørevaner og veiforhold kan føre til stor slitasje på tie rod ender. Kjøring i ulendt terreng, for eksempel i off-road forhold, kan føre til alvorlig hurtigere slitasje tie rod ender. Aggressiv kjøring og hyppige virkninger med rusk og hindringer også kan sterkt redusere levetiden på tie rod ender.
Bilder Forurensninger

Tie rod ender vanligvis har gummi eller uretan pakninger som beskytter innsiden av trekkstang felles fra vann, støv og sand. Disse listene kan bli slitt eller sprø og over tid mister evnen til å holde ut disse miljøgiftene. Som forurensninger kommer inn i tie rod de forårsake scoring og korrosjon av metalloverflater, noe som resulterer i økt slitasje på ball-and-socket joint i tie rod og forkorte dens samlede liv.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126597.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil