Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> bilvask >> Content

History of Car Wash Industry

Med den moderne bekvemmeligheten av berøringsfrie automatisk bilvask, kan det være vanskelig å huske at næringen var ikke alltid så high-tech. Selv om andre kommersielle bilvask kom før det, gjorde det første halvautomatisk bilvask i USA sin debut i 1946, og derfra industrien har vokst i både størrelse og raffinement. Den første bilen Vasker

En av de første kommersielle bilvask dukket opp i Detroit i 1914, der to forretningsmenn startet en manuell bilvask. Det kreves kundens bil for å bli skjøvet rundt en sirkel til ulike stasjoner, der det gikk gjennom de ulike stadiene i vask.

Før den første automatiske bilvask åpnet, var det bare rundt 32 drive-through bilvask på tvers USA, ifølge International Bilvask Association.
Going Automatic

Rundt 1928, pioner bilvask ingeniører ideen om en bilvask der bilen ville bli trukket av en mekanisme som festet seg. Ideen kom til å realiseres i 1946, da den første halvautomatisk bilvask dukket opp i Detroit. Selv om bilen ble trukket av en maskin, bilen var skilt ved manuelt betjente børster.
Dan Hanna

Etter å ha blitt inspirert av en bilvask i 1950, åpnet Dan Hanna sin egen i Oregon. En vellykket forretningsmann, Hanna slutt eide 31 bilvask, og begynte verkstedindustrien sitt eget utstyr. Han fortsatte med å utvikle oppfinnelser som ville forme bransjen, og ble verdens fremste bilvask utstyr produsenten, ifølge selskapets hjemmeside av Hanna Car Wash Systems International, LLC.
Organization

Også i 1950, samlet flere dusin bilvask fagfolk og dannet den automatiske Bilvask Association. I dag organisasjonen er kjent som International Bilvask Association, og det er den næringen med månedlige nyhetsbrev, myndighetskontakt og en årlig expo.
Industry dag

International vaskehall Association anslår at om lag 22.000 bilvask verdensbasis nå ansette rundt 500.000 mennesker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/car-wash/123755.html

Previous:
Next:

bilvask