Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> collectible biler >> Content

Rochester Quadrajet Spesifikasjoner

The Rochester forgasser har mange forskjellige komponenter som gjør det drivstoffeffektive samtidig levere en høy kvalitet kjøreegenskaper. Den Rochester forgasser er også referert til som en "quadrajet" og kom standard på mange biler 1965-1990. I løpet av den tiden det ble brukt mer enn noen annen forgasser i amerikanske biler på grunn av sin holdbarhet. Identifikasjon

Rochester forgasser har en konisk formet foran inntaket og kvele som gjør det lett å skille fra andre forgassere. En annen Rochester spesifikke kjennetegn er den Brennstoffyllestussen som er montert på forsiden av forgasseren. Den distinkte utseende og plassering av vakuum linjene også forbli identisk like over tid. Det var tre Rochester forgassere som ble brukt 1965-1990. De kan identifiseres ved deres roll stempler eller deres serienumre, som er innleiret i bunnen av Forgasser fat. Den opprinnelige 4M var populær fra 1965 til 1975 da den ble erstattet av M4M, som senere ble erstattet av E4M. Det er lett å skille mellom de tre separate forgassere fordi de har egen strupeakselen, choke og rør design.
Design

Multi-fat forgassere kan ha ikke-identiske primære og sekundære fat på forskjellige sider som er kalibrert til å levere ulike luft bensinblanding. Denne "side" er gunstig fordi det gir mulighet for maksimal luftstrøm gjennom hver forgasseren fat mens motoren er i drift ved høye hastigheter. Rochester forgasser er en fire-barrel forgasseren som produserer utmerket drivstoffeffektivitet på grunn av sin lille primære side mens den store sekundær side gjør den ideell for høy ytelse. De har en luftmengde maksimalt 750-800 cfm. Det er på sekundærsiden er så ideell for stor luftmengde at det er i stand til å kjøre effektivt i forskjellige motorer. Sekundært luftventilene er spesielt utviklet for å bare åpne når motoren er i stand til å puste.
Choke og Throttle

choke-og sjakter er ikke kompatible mellom 4M og m4m enheter fordi de choke-og innstillingene er kalibrert for å møte spesifikke innstillinger. Du vil være i stand til å fortelle om choken og gassen fungerer som de skal ved å undersøke sekvensen i hydraulikksystem. Du kan også fortelle forskjellen mellom 4M og M4M forgassere av plasseringen av choke coil. Den 4M sin drossel er plassert på manifolden mens M4M s ligger i en bolig beholderen på siden av forgasseren. Den 4MC sin choke er lett identifiseres fordi den har en ekstra elektrisk spole.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/collectible-cars/91370.html

Previous:
Next:

collectible biler