Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Slik finner du ut et gyldig Vin

En VIN (Vehicle Identification Number) er en 17-tegns sekvens tildeles alle biler som ikke bare gir en unik identifikator for hver bil, men også gir innsikt i ulike egenskapene til bilen. Innenfor VIN, det er et kontrollsiffer som brukes av United States Department of Transportation å avgjøre hvorvidt nummeret er korrekt. Kontrollsifferet er alltid den niende sifferet i VIN, uavhengig av produsent. Forstå prosessen for å bestemme en VIN gyldighet basert på kontrollsifferet er nødvendig for å avgjøre hvorvidt den viste VIN er et nøyaktig tall for kjøretøyet. Instruksjoner
en

Bestem numeriske tildelt hver bokstav i VIN. For eksempel bokstavene A til I er tildelt verdiene av en til ni i sekvensiell rekkefølge. Sekvensen begynner deretter over og bokstavene J gjennom R er tildelt tallene en til ni igjen. Deretter bokstavene S til Z er tildelt numrene på to gjennom ni i kronologisk rekkefølge.
2

Bestem multiplisere faktor for hvert nummer av VIN og multipliser tallet med den faktoren. Den multiplisere faktoren er basert på antall posisjon innenfor VIN. Følgende liste detaljer multiplisere faktorer basert på position.Position 1: x8Position 2: x7Position 3: x6Position 4: x5Position 5: x4Position 6: x3Position 7: x2Position 8: x10Position 9: x0Position 10: x9Position 11: x8Position 12: x7Position 13: x6Position 14: x5Position 15: x4Position 16: x3Position 17: x2
3

Legg alle 17 av de verdier hentet fra brevet og antall beregninger utført i trinn 1 og 2. Hver karakter VIN må ha en tilsvarende numerisk verdi.
4

dele den totale med 11.
5

sammenligne den resulterende verdien med kontrollsiffer (niende sifferet VIN). Hvis den resulterende verdien er 10 så vil det være en X i den niende posisjon for kontrollsiffer. Hvis verdiene ikke stemmer overens, så VIN er mest sannsynlig ikke en gyldig VIN.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98939.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller