Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> bilmerker modeller >> Content

Historien om 1950 biler

Umiddelbart etter andre verdenskrig, ble de fleste amerikanske bilprodusentene produsere de samme gamle ting de hadde solgt før krigen. I 1947 Studebaker kom ut med den første nye bilen design. Resten av bilverdenen snart ville følge etter, å skape noen av de mest karakteristiske bilen design i historien. Det var faktisk en "gullalder" for bilindustrien. Økonomisk Boom

I de velstående etterkrigsårene, hadde amerikanerne penger å bruke, og de ønsket å kjøpe noe med det. Som soldater kom hjem fra krigen og flyttet sin kjæreste ut til forstedene, ble bilen en nødvendighet snarere enn en luksus. I 1950 var det nesten 40 millioner biler på veien --- en 40 prosent økning fra 1941. Tre av fem familier nå eid en bil.
Marketing

I 1950, bilforretninger et skuespill av avdukingen de nyeste modellene. Papir dekket vinduene før det var tid for den "store avslører." De fleste bilprodusentene har gjort nok endringer i en modell fra år til år for å lage noe helt annet å bli begeistret. Fordi det var så få mekaniske endringer i de nye modellene i 1955, understreket reklame kosmetiske endringer og pris. Farge og alternativ muligheter overveldet bilkjøpere når de gikk inn i utstillingslokalet, forårsaker noen forhandlere å klage på at de ikke kunne lager nok biler til å gi alle nøyaktig hva de ønsket rett utenfor tomta.

Styling

amerikanerne ønsket store biler, som fortsatte å selge godt for de fleste av tiåret. Mange biler i 1950 ble dekket i krom trim. Tre-tone maling arbeidsplasser ble mer populært. Halefinnene dukket opp i begynnelsen av tiåret, og vokste til merkelige proporsjoner av 1959. Utformingen vokste ut av USAs besettelse med raketter og plass.
Priser

Av 1953, hadde bilsalget bremset litt. Ford og Chevrolet startet en priskrig som til slutt kjørte mange mindre bilprodusenter, som Kaiser og Willys, ut av business. Et nytt marked dukket opp for "brukt" biler som folk som hadde råd til, omsatt i biler regelmessig for de nyeste og beste modellene. I 1957 mer enn to tredjedeler av bilene ble kjøpt på kreditt.
Innovasjon

Cars i 1950 inneholdt noen prangende alternativer, inkludert servostyring, automatisk dimming frontlykter, automatgirkasser, bensininnsprøytning og nedfellbar hardtop cabrioleter.
Failure

Den største svikt i bilhistorie var Fords Edsel. Ved slutten av 1950-tallet, begrenset en resesjon salg av mid-priset biler. Til tross for Fords store forhåpninger, gjorde Edsel ikke selger godt. Ved slutten av 1950-tallet, hadde Edsel blitt synonymt med fiasko.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-makes-models/98773.html

Previous:
Next:

bilmerker modeller