Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Bil klubber >> Content

Hvordan bygge en Tube Chassis

Bygge en tube chassis fra grunnen kan være en utfordrende oppgave for noe metall fabricator, som design mulighetene er nesten ubegrensede. Som en blanding av kunst og vitenskap, og bygge et rør chassis vil kreve like deler kreativitet og strukturelle /mekanikk forståelse. Det er imidlertid noen grunnleggende verktøy og metoder som kan bidra til å gjøre fabrikasjon prosessen enkel og sluttprodukt "veien verdig." Du trenger
Chassis blåkopier
Stålrør
Tube bøying maskin
Framing kvadrat
Permanent markør
Chalk penn
Målebånd
24-tommers nivå
Chop så
Håndholdt jeksel
vinkelmåler-bearbeiding C-klemmer
Sveising forkle /hansker
Sveiser hjelm
Sveiser
Vis flere instruksjoner
Forberedelse
en

Utvikle en klar plan som du kan utføre for å lage din struktur, stål eller annet. Ha en blåkopi som viser den eksakte dimensjoner, vinkler og strukturelle krav til chassiset. Dette vil sikre at chassiset er strukturelt robust nok til å håndtere påkjenninger og krefter som vil bli plassert på den.

Utfør et søk etter "tube chassis planer" Hvis du trenger å finne en plan /design manual. Du vil finne mange selskaper som selger komplette DAK (dataassistert konstruksjon) manualer tilgjengelig for kjøp, alt fra $ 20 til $ 200 eller mer per oktober 2010.
2

Plasser en liten del av stålrør i røret bøying maskin og lage en 90-graders sving. Bruk framing square å sikre at du har oppnådd en 90-graders sving. Tanken bak dette er å få følelsen for din maskin, som vil bli brukt hundrevis om ikke tusenvis av ganger for å fullføre chassis. Men det tjener også en viktig hensikt med å gi deg en svært enkel måte å måle hver sving nøyaktig, uten behov for komplekse diagrammer eller beregninger.
3

Etablere der svingen begynner og slutter. Du kan gjøre dette visuelt (eller følelse) distortionen riller på innsiden radius av svingen. Bruk permanent markør for å tegne en linje rundt røret ved begynnelsen og slutten av denne "forvrengning" område.
4

Legg den 90-graders røret på bakken på innsiden av framing square, og etablere hvor mange inches det tar for svingen for å starte og stoppe. For eksempel kan det måle seks inches ned innramming kvadrat og seks tommer ut. Målet skal være lik på både horisontale og vertikale plan.
5

Bruk målingen fra forrige trinn for å fortsette eksempelet. Hvis du ønsker å lage en buet rør som er 45 inches på utsiden av svingen, trekker 12 fra 45, som tilsvarer 33 inches fra begynnelse til slutten av svingen, med 12 blir det seks-tommers måling fra trinn 4, multiplisert av to.

Ved hjelp av denne enkle metoden, vil du vite nøyaktig hva det tar å gjøre en sving i alle størrelser med det spesifikke die (tubing) størrelse. (Hvis du har andre dø størrelser er involvert i bygge, fullføre den samme prosessen for at størrelsen tubing, etablere sin egen formel.)
Tube Bending Process
6

Anta du ønsker å opprette en hooped søyle, som hva du kan finne i et veltebur, over hodet. For å lage dette, må du vite høyden og bredden av stykket fra dine planer. Finn en ren plass på gulvet, ta kritt penn og tegner en firkant med høyde og bredde kravene i planene.
7

Draw en loddrett linje gjennom midten av bredden, halverer bredde på torget i to like deler.
8

Slide din 90-graders "praksis tube" på innsiden øverst til høyre på plassen til den berører begge sider av tegnet torget. Marker en linje på gulvet som viser hvor start og stopp punkter for svingen skal være, med hensyn til torget. For eksempel, hvis start og stoppunkt er seks inches, så ville du merke linjene seks inches ned og seks inches rett på torget omkrets. De beste linjene vil representere "start point" eller startpunktet for bend din.
9

Finn midten av slangen din å bli bøyd og mark som midtpunkt. Legg din slangen ut på toppen av torget, med midten av plassen og midtlinjen av slangen stilt opp.
10

Merk din slangen på "startpunktet" linjer, noe som indikerer , igjen, hvor du vil begynne din svinger som du arbeider ut fra midtlinjen av slangen din. Du kan nå begynne å bøye rør til ønsket vinkel og form. Som du gjør hver sving, plasserer 24 tommers nivået på slange å sikre at ingen uønskede lateral vridning har oppstått. Hvis det skjer, sender slangen gjennom rørbøyemaskin i motsatt retning for å forsterke vinkelen og rette stykket.
Bygging av chassiset
11

Start ved tentamen opp din base chassis elementer på et nivå, ren overflate. Du vil fortsette å gjøre mock-ups gjennom hele byggeprosessen, men dette vil være det viktigste, som det definerer resultatet av hele chassiset
12

hjelp av en permanent markør, mark linjer. hvor slangen må være vinkel-hakket for å møte andre chassis tubing på en parallell vinkel. Når du gjør dine kutt ved hjelp av chop så, la alltid overflødig materiale forbi cut-linjen. Om nødvendig kan du slipe de resterende av senere.
13

Plasser slangen sammen, med en annen uekte opp, sjekker alle vinkler med vinkelmåler for å sikre at bygge er samsvarende planene. Gjør eventuelle justeringer ved hjelp av vinkelsliper, og gjenta mock-up prosess. Når du er fornøyd med mock opp, klemme slangeelementer sammen ved hjelp av C-klemmer.
14

Begynn med punktsveising noen steder på midlertidig klemt leddene. Fjern C-klemmer og fullføre sveisen, ved hjelp av en langsom, jevn bevegelse, slik at ditt sveisestrengen er kontinuerlig og helt fyller leddet.
15

Tar din neste delen av slangen, spotte opp deler som skal festes, og gjenta trinn 2-4 i denne delen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/car-clubs/98685.html

Previous:
Next:

Bil klubber