Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Antique Cars >> Content

1948 Pontiac Spesifikasjoner

Pontiac tilbudt to biler for 1948, et år hvor det var fortsatt ombygging for det sivile markedet etter den andre verdenskrig år og prøver å endre seg selv for fremtiden. Bilene så mye som 1943-modeller. De inneholdt seks-og åtte-sylindrede Streamliners og Torpedos. Den Streamliner var en familie sedan, mens Torpedo var mer av en sporty bil. Bilene gjennomført prisene i midten av området og de hadde et rykte for høy ytelse. Drive Train

Torpedo satt på en 119-tommers akselavstand chassis, og Streamliner satt på en 122-tommers akselavstand. De begge kjørte de samme seks-og åtte-sylindrede L-Head-motorer.

Sekssylindrede inneholdt en 239,2 kubikk tommer, 93,5 hk motor og åtte sylinder utfordret en 248,9 kubikk tommer, 107,5 hk motor. Den L-hode hadde mekaniske løftere for sine ventiler som er plassert over sylindrene. Den boring og slaglengde for åtte-sylindrede motoren var 3,25 og 2,75 inches og for den sekssylindrede motoren var det 3 9/16 og 4 inches.

Sekssylindrede hadde 185 innmating av dreiemoment mens åtte sylinder hadde 220. De fleste av bilene kjørte en ett-barrel forgasseren, men en to fat var tilgjengelig den økte ytelsen.

Begge bilene hadde standard tre-trinns manuell girkasse. En automatisk girkasse var et tilleggsutstyr. Begge Pontiacs hadde 17-gallon gasstanker og holdt seks liter olje.
Generelle detaljer

Begge modellene kom i coupe, sedan og stasjonsvogn, og hver hadde en vanlig og deluxe pakken. Bilene ble utformet med komfort i tankene med store seter og en stor passasjer området.

Streamliner omtalt deluxe stasjonsvogner som ville holde seks til åtte passasjerer, og til en pris av $ 2495, var det den dyreste i Pontiac linje. I den andre enden, ble den sekssylindrede Torpedo Coupe priset til 1495.

Vognen kom også i en "Woody" versjon med ekte tre på kroppen. Det var vanligvis omtalt på den sekssylindrede og bare sporadisk ansatt på åtte sylinder. Bare et fåtall av disse bilene ble bygget.

Streamliner var det offisielle navnet på bilen som ble populært kalt "Silver Streak". Det fikk det navnet delvis på grunn av krom går ned panseret. 1948-modellen hadde mest forseggjorte grille på hvilken som helst bil i løpet av etterkrigstiden.
Dimensjoner

Torpedo var mer sporty og mindre, men ikke mye mindre enn Streamliner. Pontiac Streamliner sedan veide £ 3450., Og det var 210 inches lang, 76 inches bred og 65 inches høy. Torpedo sedan veide £ 3360., Og det var 204,5 inches lang, 75 inches bred og 66 inches høy.

Letteste bilen var det Torpedo Forretninger Coupe på £ 3295. mens den tyngste var Streamliner Deluxe Wagon på £ 3765.

Alle bilene hadde en 17-gallon gass tank. Begge de seks-og åtte-sylindrede biler brukt seks liter olje, 1,75 pints av overføring væske og 3,25 pints of differensial væske.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/antique-cars/98496.html

Previous:
Next:

Antique Cars