Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> Sammenligning Cars >> Content

Hvordan Sammenlign CNG og LPG Kjøretøy

Kjøretøy som bruker fossilt brensel som diesel og olje slipper ut drivhusgasser i miljøet, som blir ansett som en viktig utløsende faktor for den globale oppvarmingen. Compressed Natural Gas (CNG) og Liquefied Petroleum Gas (LPG) er raske å bli foretrukne alternativer på grunn av sin miljøvennlighet og lavere kostnader. Både LPG og CNG er fossil-avledet drivstoff, men slipper ut mindre mengder av giftige klimagasser fører til redusert forurensning. Mange kjøretøy som bruker CNG eller LPG er bi-fuel, som betyr å si at de kan kjøres på enten petroleum eller CNG /LPG. Instruksjoner
en

Sammenligne CNG-biler med sine LPG-kolleger for deres miljøvennlighet. LPG utgjøres hovedsakelig av propan (C3H8) med et lite butan (C4H10). I CNG, er hovedingrediensen metan (CH4). Den mindre karbon-til-hydrogen-forhold i den kjemiske formel for gassen, jo bedre er det for miljøet. Dermed er metan bedre for miljøet forutsatt at den gjennomgår en fullstendig forbrenning.
2

Sammenligne CNG-biler med LPG for sine kjøretøy tank lagringsbehov. Siden LPG blir gjort flytende ved normalt trykk, det er bærbart og kan lagres i mindre og lettere kjøretøy lagertanker. CNG ikke er gjort flytende, slik at den krever meget høyt trykk for lagring. Kjøretøy for CNG må ha solide og tunge tanker.
3

Sammenligne CNG-biler med LPG for egnethet og ytelse. Gitt klumpetheten av CNG kjøretøy tanks, disse kjøretøyene er mindre romslige. LPG /CNG-biler er kjent for å ha en litt lavere initiell pickup men større akselerasjon. Du kan oppleve kaldstartproblemer med disse kjøretøyene. Det er også viktig å sjekke for tilgjengeligheten av LNG /CNG i området for å vite om du kan ha konsekvent drivstofftilførselen. LPG passer best med lette kjøretøy som biler og små varebiler som kjører på petroleum, mens CNG er ideell for tunge kjøretøy som opererer på diesel.
4

Sammenligne CNG og LPG kjøretøy for sikkerhet. CNG er lettere enn luft og er derfor ikke vanndam. Den har også en høyere antennelsestemperatur, som betyr at det er vanskelig å antenne. LPG, derimot, er tyngre enn luft og har en lavere tenning temperatur.
5

Sammenligne CNG og LPG kjøretøy for utgiftene involvert. Finn ut kostnadene involvert for å installere CNG /LPG i ditt område. Beregn driftskostnader avhengig av kostnaden per gallon av CNG /LPG og kjøretøyet kjørelengde og se hvilke som er lavere. Både LPG og CNG-installasjoner krever hyppige inspeksjoner. Så må du også stå for vedlikeholdsutgifter. Finn ut om det er noen spesielle statlige konsesjoner for CNG /LPG kjøretøy i ditt område som kan nytte for deg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/comparing-cars/80108.html

Previous:
Next:

Sammenligning Cars