Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Forskjellene mellom Four Wheel & All Wheel Drive

Begrepene Four Wheel Drive (4WD) og All Wheel Drive (AWD) brukes ofte om hverandre etter dagens auto kjøperen, men faktum er at selv om disse systemene er relatert i form av funksjon, kunne de ikke vært mer forskjellig hvor hensikten er bekymret. Historie

4WD systemer ble brukt på de første elektriske biler tilbake i 1890, og AWD ble først brukt på en produksjonsbil med Audi i 1976 for rally-bil homologation (produksjon bil regler) formål.

4WD Funksjon

en 4WD-systemet bruker et senter overføre saken som låser og bakakselen sammen, noe som sikrer en full-time 50/50 foran /bak makten delt.

AWD Funksjon

AWD systemer bruker et senter differensial (lik dem som finnes i akslene) i stedet for 4WD overføre saken. Dette gjør de fremre og bakre aksler for å slå på ulike hastigheter.
4WD Advantage

Fordi akslene er mekanisk låst sammen, skinner 4WD i hard-core off-roading og rock krypende hvor en slik egenskap er avgjørende for veigrep.
4WD Ulempe

4WD-systemer kan ikke benyttes på motorveien fordi de ville gjøre det svært vanskelig for bilen å slå hjørner.
AWD Advantage

I tillegg til å la bilen for å slå lettere kan AWD sentrum differensial justeres elektronisk for å variere foran /bak makten distribusjon i løpet av millisekunder. Dette fører til både bedre kjøreegenskaper og bedre stabilitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78557.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende