Norge bil >> Biler >> kjøpe bil >> bilen kjøpe grunnleggende >> Content

Beskrivelse av en Durometer

Albert Shore oppfant durometerhardhet skala på 1920-tallet for å illustrere motstand verdier som gummi og plast må makt brukes innrykk. Durometer er også verktøyet brukes til å teste gummi og plast styrke. Styrke, i dette tilfellet, betyr ikke hvor slitesterk gummi og plast er, så mye som det refererer til sin fleksibilitet, en av egenskapene vurderes når forskere og ingeniører velge hvilket stoff som skal brukes for bestemte jobber. Funksjon

hardhet presser en indentor - en fjærbelastet probe - inn i materialet som blir testet. Den kraft som avgis av trykklegemet er i forhold til den viskoelastiske natur av gummi eller plast. Viskoelastiske materialer har en tett tekstur, men likevel vende tilbake til sin opprinnelige form når kraften eller trykket er fjernet. Vesentlige fordypninger betegne mer formbare materialer (lavere verdi), mens lite eller ingen innrykk innebærer hardere, mer motstandsdyktig materiale (høyere verdi).
Identifikasjon

Material svampete nok til å tillate trykklegemet å slå et hull ren gjennom det score en null på Shore Durometer Scale. Skalaen topper ut på 100 - en score lagret for de fleste urokkelig plast. Av de 12 Shore durometerhardhet skalaer, er bare to vanligvis brukes nå. The Shore A Figuren viser mykere plast verdier, mens hardhetsverdier for mindre fleksible materialer (dvs. gummi) er funnet på Shore D diagrammet.
Effects

Durometer største trykklegemet ikke deformeres permanent i gummi eller plast. De er elastiske nok til å begynne å tilbakestille nedfelte området tilbake til sin normale form nesten umiddelbart. Siden gummi og plast er så spenstig, og innrykk lesing endringer over tid. De hardhet målere fremme av trykklegemet snarere enn hvor dypt det setter materialet. Innrykk tid er ofte nevnt sammen med Shore hardhet nummer.
Hensyn

Utfallet av durometer testing gir verdifull informasjon om innrykk motstanden i en rekke polymer ( syntetisk gummi og plast) karakterer. Likevel, testen ikke måle andre egenskaper som evnen til å tåle riper og skrubbsår eller slitasje påløper under bruk. Flere bøyelige polymerer er mer elastisk i naturen, noe som gjør dem best til liming på ujevne flater. Stive polymerer er motstandsdyktig mot slitasje og ekstrudering (blir presset eller tvunget utover}, en vurdering i høytrykks-situasjoner.
Typer

Analog og digital durometers operere annerledes. durometerhardhet verdier oppnås med visuelle målinger på den analoge durometer er indikasjon hånd umiddelbart etter testing. hardhet verdier vises på digital durometer Readouts øyeblikket maksimal trykklegemet penetrerer materialet. Noen digitale durometers har flere timing enheter som brukes til sammenligning testing med analoge durometers.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/buying-car/car-buying-basics/78727.html

Previous:
Next:

bilen kjøpe grunnleggende