Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

DIY oksygen sensorer på 1997 BMW Z3 Roadster

The Z3 gjorde sin første opptreden i USA i 1996 modell år med bare en 1,9-liters firesylindret motor. I 1997, lagt til BMW i en valgfri 189-hestekrefter, 2,8-liters i-linje seks-sylindret motor for å komplettere sin standard 138-hestekrefter, 1,9-liters motor. Base-nivå fire-sylindret på 1997 Z3 bruker to oksygen sensorer, en før katalysatoren og en etter det. Disse oksygen sensorer er ansvarlig for å holde nøye med på luft-til-drivstoff-forhold og skadelige utslipp, ved å teste oksygen tettheten i eksosanlegget. Skifte 1997 Z3 er oksygen sensorer er en grei oppgave som de fleste DIYU mekanikere kan fullføre med relativ letthet. Du trenger
Floor jack
Jack står
Ratchet
Oxygen sensor socket
Anti-seize compound
Vis flere instruksjoner
fjerning

1

Løft fronten av Z3 med et gulv jack og skyv bukker under rammen skinner. Senke bilen på bukker
2

Crawl under midten av bilen og finne katalysatoren -. Lyddemperen-lignende gjenstand like etter eksosen går fra to rør til ett rør. Oppstrøms oksygen sensor er skrudd inn i eksosrøret like før katalysatoren og nedstrøms sensor hvis skrudd inn i røret rett etter katalysatoren.
3

Trace den mislykkede oksygen sensorens ledninger oppover til du finner der den kobles til bilens viktigste ledningsnett. Koble fra sensoren ledningsnett fra Z3 ledningsnett. Trekk oksygen sensorens ledninger fra ruting klipp. Fjern den mislykkede sensor, med en skralle og oksygen sensor socket. Gjenta dette trinnet for den andre sensoren, hvis det er nødvendig.
Installasjon
4

Påfør et tynt lag med en anti-seize compound til den nye oksygen sensorens tråder. Vær forsiktig for ikke å få noe glidemiddel på tuppen av sensoren. Træ den nye sensoren inn i sin respektive hull i eksosrøret for hånd.
5

Stram oksygen sensor til 37 fot-pounds bruke momentnøkkel og oksygen sensor socket.
6

Route oksygen sensorens ledninger oppover mot Z3 ledningsnett, trykke ledningene inn sine ruting klipp som du går. Plugg oksygen sensor ledningsnett inn i Z3 er sele.
7

Gjenta trinn 1 til 3 for å installere den andre oksygen sensor, hvis du har fjernet den.
8

Hev kjøretøy ut av bukker og fjerne bukker. Senk bilen til bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70697.html

Previous:
Next:

eksosanlegg