Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hvordan endrer jeg Oxygen Sensor i en 1995 Chevrolet Astro Van?

Før den andre fasen av diagnostikk (OBD II), gjennomført i 1996, kom mange biler (inkludert 1995 Chevrolet Astro Van) er utstyrt med et enkelt oksygen sensor. Denne sensoren er plassert på manifold eller fremre eksosrør å overvåke blandingen utstrålt fra eksosen. Utslipp som indikerte at motoren var i gang bilen er for magert (for mye luft) eller for rik (for mye drivstoff) ville utløse sensoren for å kommunisere til datamaskinen og sette av funksjonsfeil indikatorlampe. I 1996 doblet antall oksygensensorer eller firedoblet på kjøretøy for å også overvåke effektiviteten av katalysatoren. Du trenger
Jack
to bukker
Vernebriller
Penetrating spray
Liten flat skrutrekker
3/8-inch skralle
Oxygen sensor socket
Direkte-fit oksygen sensor erstatning
Elektrisk ledende anti-seize compound
Vis flere instruksjoner
en

Trekk til håndbremsen på Astro Van og trekk den primære hette utløseren på driver's-side kick panel.
2

Åpne panseret ved å slippe den sekundære hette utløseren, og så støtte hette med hette prop stang. Dette vil tillate noe lys gjennom motorrommet for mer synlighet ved endring av oksygen sensor.
3

Løft fronten av bilen med jekken og deretter støtte den på bukker plassert under de konkave rammeskinnene i fronten.
4

satt på vernebriller, samle de gjenværende elementene som trengs og deretter krype under fronten av bilen.
5

Finn katalysatoren ved midten av eksos-systemet og følger avgassystemet til forsiden av motoren. Oksygen sensoren er plassert foran røret, under passasjer-side sittegruppe.
6

Spray gjennomtrengende smøremiddel på gjengene tilkobling av oksygen sensor-til-front rør anleggsflaten. Vent noen få minutter å passere for spray til å trenge.
7

Følg ledningen på slutten av oksygen sensor til pluggen tilkobling av ledningsnett (ca 8 inches unna). Bruk den lille, flat skrutrekker for å låse opp klippet holderen på ledningsnettet tilkobling og koble oksygen sensor ledning fra ledningsnettet pluggen.
8

Plasser oksygen sensor hylse på skralle og juster ledningen til oksygen sensor gjennom sporet av kontakten. Plasser kontakten fast på oksygen sensor og bruke mot press for å løsne den fra forsiden røret. Fjern sensoren.
9

Inspiser nye direkte-fit oksygen sensor tråder. Mange kommer utstyrt med et tynt lag med elektrisk ledende anti-seize compound. Hvis det er ingen på trådene, spre et tynt lag av anti-gripe compound på den gjengede delen av oksygenføler bare. Får ikke det sammensatte på elektroden av sensoren.
10

Hånd-tråden den nye sensoren i eksos porten foran røret og stram ved hjelp av fingrene så mye som mulig.

11

Stram sensoren fullt ut med socket og skralle. Bare tettsittende sensoren til forsiden røret. Trådene til sensorene er mye mykere enn port og kan lett stripe hvis over-strammes.
12

Koble oksygen sensor ledningen til ledningsnettet pluggen.
13

Start motoren opp og deretter krype tilbake under for å se etter tegn på åpenbare eksos lekkasje kommer fra oksygen sensor port. Hvis det er nødvendig, stramme sensoren litt mer før det er ingen lekkasje.
14

Senk Astro Van og slipp parkeringsbremsen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70457.html

Previous:
Next:

eksosanlegg