Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Deler av et eksosanlegg

Eksosanlegget inkludert i alle moderne biler i USA og andre land er designet for å utføre helt spesifikke oppgaver å kontrollere og redusere utslipp av giftige gasser i atmosfæren. På samme tid, eliminerer dette sofistikert system forstyrrende høye lyder som genereres av motoren. Hva er eksosanlegget?

Eksosanlegget er avfall fjerning system for et motorisert kjøretøy. Avgasser fra forbrenning av brennstoff og luft i sylindrene reise gjennom et langt rør, og til slutt mates ut på baksiden av bilen. Disse gassene er giftige, og ulike avgasskontrollanordninger er integrert i systemet for å fjerne noen av de giftige stoffene før resten blir returnert til atmosfæren utenfor kjøretøyet.
PCV Valve

Positive veivhusventilasjon ventil (PCV ventil) brukes i eksossystemet å re-direkte uforbrente gasser fra de nedre delene av motoren tilbake til hovedmotoren, hvor de er re-brent. Dette hjelper kutte forurensningen før giftstoffer aldri forlate motoren, og øker drivstofforbruket ved å gjøre mest mulig ut av disse gassene andre gang gjennom systemet.
Eksosmanifolden

Eksosmanifolden er sammensatt av en gruppe av rør som samler motoreksos fra flere sylindere, lede gassene bort fra motoren gjennom eksos rørsystemet og til slutt ventilere dem til utsiden via enderøret. Dette er den første delen av eksosanlegget og sin tilstedeværelse reduserer slitasje på motordeler og bedrer den totale effektiviteten.
Katalysator

Katalysatoren er i hovedsak en lang sylinder som er forbundet til luft-rør-systemet like etter manifolden for å redusere forurensinger i avgassen som produseres av motoren. Det er vanligvis fylt med små keramiske perler eller en kompleks svømmehud struktur belagt med et metall stoff som samhandler med forurensing å ytterligere redusere det som er sluppet ut i luften.
Lyddemper
< p> De resterende gasser fortsetter ned eksosrøret og passerer gjennom et kammer enhet kalt lyddemper som styrer støy som kommer fra motoren og regulerer gasslekkasje bare før nå eksosrøret. En ekstra fordel med lyddemper er at det bidrar til å holde trykket balansert i systemet, og dermed forbedre motorens effektivitet ytterligere og beskytte katalysatoren fra temperaturendringer som kan forårsake skade.
Eksosrør

Den siste del av eksos-rørsystemet, er enderøret hvor gassene blir utstøtt fra den bakre del av kjøretøyet. Dette røret er vanligvis posisjonert til å bidra direkte flyktige gasser ned og bort fra bilen for å bidra til å sikre at miljøgifter ikke tilbake opp i den beboelige deler av bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70289.html

Previous:
Next:

eksosanlegg