Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> eksosanlegg >> Content

Hva er deler av et eksosanlegg på en bil?

En bilens eksosanlegg har jobben med å regissere eksosen som er opprettet av motoren trygt bort fra bilen. Dersom eksosanlegget ikke fungerer som den skal, kan farlige avgasser trenge inn i bilen, sette passasjerene i fare. Det er flere deler som hjelper lede avgassene, trekke ut noen av de verste miljøgiftene fra gassene, og også reduserer støy fra eksosanlegget. Eksos Manifold

eksosmanifold er den delen av bilens eksosanlegg som festes direkte til bilens motorblokk. Eksosmanifolden er et rør eller en serie av rør som gir en rute for avgassene å gå ut av bilen sylindere og gjøre veien gjennom bilens eksosanlegg. Eksosmanifolden kan være laget av aluminium, støpejern eller rustfritt stål.
Katalysator

Etter avgassene ut av motoren via eksosmanifolden, passerer de ned et rør og inn en stor pod utseende enhet kalt katalysatoren. Katalysatoren er en viktig del av å holde visse skadelige eksosutslipp ut av luften. Katalysatoren skrubber visse kjemikalier ut av bilens eksos med edle metaller og kjemikalier som er pakket inni. Operere katalysatorer på varmen, så de fungerer i full ytelse når motoren er varmet opp til normal driftstemperatur.

Lyddemper

Mange biler 'lyddempere er synlig bakfra. Lyddemperen er det store kammeret eksos spissen er festet til. Det eneste formålet med en lyddemper er å dempe støy fra eksosanlegget. Systemet med avdelinger og ulike materialer plassert i ulike typer lyddempere fungere å absorbere støy så det vil ikke komme ut bilens eksosrøret. Hvis en bil skjerf har et hull i den, vil bilen umiddelbart høres mye høyere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/exhaust-systems/70432.html

Previous:
Next:

eksosanlegg