Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hva er symptomene på en lekker Vannpumpe?

Ignorer en lekker vann pumpe i bilen utstyrt med en aluminium hodet motor, og du kan ende opp med forvrengte hoder forårsaket av overoppheting av motoren. Kostnaden for å erstatte skjeve hoder er langt større og tar mye lenger tid å fullføre enn bare å erstatte en lekker vann pumpe. Identifisere forskjellen mellom normal kjølevæske overløp og en lekker vann pumpe krever nøye undersøkelse av bilens motorrom og betaler oppmerksomhet til hva bilen forteller deg. Lyder

Alle biler snakke med deg - de forteller deg når ting er bra ved humming sammen i et rytmisk mønster, på den annen side, tyster de på deg når noe er galt. Vannpumpe lagrene på randen av svikt fortelle deg om det i en serie av high-pitched squeals, klikker eller andre slike lyder. Hvis du har vært sannferdig i å sikre bilens kjølesystem har nok kjølevæske i den ved bare å sette vann i kjølesystemet, kan vannet pumpens løpehjul være rusting internt så vel (med mindre de er plast). Fordi vannpumpen blir med motorens turtall til å pumpe kjølevann gjennom motoren, defekte lagrene og sviktende vannpumper ofte gjør merkelige lyder, ut av sync med motorens normale lyder. Når du bytter vannpumpe og legge merke til overdreven rust i kjølesystemet, spyle radiatoren og motorblokken til all rust er borte før du fyller på ny kjølevæske.
Kjølevæske på Block

Et tegn på en lekker vann pumpe er vann eller kjølevæske funnet på utsiden av motorblokken. Dette er en vanskelig å få øye på fordi varmen fra motoren tørker vann eller kjølevæske lekkasjer her raskt. Vannpumpen monteres på en rekke steder på en motor-blokk, og er funnet drevet av bilens serpentin belte, avhengig av konfigurasjonen av kjøretøyet. Finn en reparasjon for å identifisere utseendet på vannpumpe for din bil, og sjekke den for lekkasjer. Rist den frem og tilbake og teste skivene for lek. Hvis pakningen er dårlig, vil vannet lekke ut når du prøver å flytte den.
Motoren overopphetes

Når du merker en økning i kjølevæske system temperatur eller rare svingninger på motoren temperatur dial på motorens dashbordet, er dette en indikasjon på en feil i kjølesystemet. Hvis motoren konsekvent overopphetet, er den første skyldige å se på vannpumpen. Når du bytter pumpe, er det en god praksis å skifte termostat på samme tid. Motorer som overopphetes ødelegge effektiviteten av termostat, ofte ødelegger det til et punkt der det ikke vil fungere i det hele tatt. Termostaten, når den når den passende temperatur (omtrent 212 grader Celsius), åpnes for å tillate kjølemiddel inn i motorblokken. Når det svikter, vil kjøretøyet raskt overopphetes, selv om du hadde erstattet vannpumpen (men glemte å erstatte termostat).
Lav Radiator og Overflow

lekker vann pumpe fører til en lav radiator og kjølevæske overløp container. Hvis du finner deg selv å fylle opp kjølevæske overflow mer enn vanlig, er det på tide å se på vannpumpen. Vannpumper nødvendig å skifte ut ved eller rundt 100.000 miles, igjen avhengig av kjøretøyet. Etter å ha fjernet vannpumpe, rense blokk ansiktet av noen leftover eller pakningsrester. Du trenger et rent område å sikre pakningen tetter etter installasjon av ny vannpumpe.
Vann under motoren
p Hvis du noterer vann, oransje eller grønn kjølevæske under motor, vekk fra der kjølevæsken overflow sitter, er dette et godt tegn på vannpumpe lekkasjer. Fordi vannet ikke sirkulerer før pumpen slås over med beltet rotasjon, sjekk for lekkasje når bilen står i park, men motoren er på. Se under motoren, under der vannpumpen sitter på blokken, og sjekk for lekkasje. Hvis du finner lekkasjer, skifte pumpen - og bytt termostaten samtidig

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70141.html

Previous:
Next:

kjølesystemer